06-04-2023 t/m 06-07-2023
Plaats
Beetsterzwaag

SMTA voor kinderen
SMTA is een behandelprogramma voor kinderen met een spraakontwikkelingsdyspraxie, verworven kinderafasie en/of spraakapraxie. Het is een combinatiebehandeling van logopedie en muziektherapie. Het uitgangspunt van SMTA is dat diverse muzikale parameters het spreken ondersteunen en stimuleren.
Lees verder17-04-2023 t/m 12-06-2023
Tijd
9.00-16.30
Plaats
live
Taal is maar een deel van het totaal-deel 1
Een praktische cursus voor logopedisten over de rol van cognitie bij het communiceren met je cliënten.
Lees verder06-07-2023
Plaats
Beetsterzwaag

Praktijkdag SMTA bij kinderen
Je gebruikt SMTA bij kinderen met hersenletsel en stelt het op prijs je kennis op te frissen, ervaringen over de SMTA te delen met collega’s en praktisch door te oefenen onder begeleiding van docenten van de SMTA-cursus.
Lees verder15-09-2023
Plaats
Beetsterzwaag

Praktijkdag SMTA bij volwassenen
Je gebruikt SMTA bij jouw patiënten met hersenletsel en stelt het op prijs ervaringen over de SMTA te delen met andere gebruikers en de docenten van de SMTA-cursus.
Lees verder15-09-2023
Plaats
Beetsterzwaag

SMTA opfriscursus
Je gebruikt al geruime tijd de SMTA bij jouw patiënten met hersenletsel en stelt het op prijs ervaringen over de SMTA te delen met andere gebruikers en de docenten van de SMTA-cursus.
Lees verder25-09-2023
Plaats
Groningen

TIAS
Voor de logopedische therapie van patiënten met spraakapraxie heeft het UMCG een praktisch en gestructureerde methodiek ontwikkeld: het Therapeutisch Instrument voor Apraxie van de Spraak (TIAS). Een behandelmethodiek met aansluitend therapiemateriaal, de TIAS-box en de TIAS-app. In deze TIAS-training leert u als logopedist om de therapie zo effectief en efficiënt mogelijk toe te passen, daarbij rekening houdend met de nieuwste inzichten op het vakgebied.
Lees verder12-10-2023 t/m 15-02-2024
Plaats
Beetsterzwaag

SMTA
Speech-Music Therapy for Aphasia is een behandelprogramma ontwikkeld voor mensen met een spraakapraxie en afasie. Het is een combinatiebehandeling van logopedie en muziektherapie. Het uitgangspunt van SMTA is dat diverse muzikale parameters het spreken kan ondersteunen en stimuleren.
Lees verder02-11-2023
Plaats
Groningen
Ellis & Young Module 2
In deze cursus leer en oefen je hoe je op klank- en woordniveau kunt vaststellen welke delen van het taalverwerkingsproces gestoord zijn en welke intact. Daarnaast leer je hoe je de logopedische therapie daar naadloos op aansluit. In de cursus is het taalverwerkingsmodel van Ellis & Young de basis.
Deze module 2 is een verdiepingscursus en behandelt specifiek de diagnostiek en de therapie voor het auditief begrip en de mondelinge productie.
Lees verder03-11-2023
Plaats
Groningen
Ellis & Young Module 3
In deze cursus leer en oefen je hoe je op klank- en woordniveau kunt vaststellen welke delen van het taalverwerkingsproces gestoord zijn en welke intact. Daarnaast leer je hoe je de logopedische therapie daar naadloos op aansluit. In de cursus is het taalverwerkingsmodel van Ellis & Young de basis. De gehele reeks bestaat uit drie modules die los van elkaar te volgen zijn.
Deze module 3 is een verdiepingscursus en behandelt specifiek de diagnostiek en de therapie voor het lezen en het schrijven.
Lees verder08-02-2024
Plaats
Beetsterzwaag

Groepstherapie bij afasie
Een ééndaagse cursus over het geven van groepstherapie aan mensen met afasie.
Lees verder01-03-2024 t/m 05-04-2024
Tijd
9.30-16.30
Plaats
Groenewoudseweg 1, Nijmegen

Post-HBO cursus Afasie
Werk je als logopedist met afasiepatiënten? In de cursus Afasie bij de HAN gaan we in op alle facetten van de behandeling van afasiepatiënten. Uiteraard komen naast de bestaande ook nieuwe methodieken, ontwikkelingen voor onderzoek en behandeling van afasie ruimschoots aan bod. De cursus is bruikbaar in alle fasen van de afasietherapie.
Lees verder11-04-2024
Plaats
Beetsterzwaag

Cognitieve communicatie stoornissen
Cognitieve communicatiestoornissen staan steeds meer in de belangstelling bij logopedisten. Ten aanzien van de screening is een nieuw instrument op de markt. Over de behandeling van cognitieve communicatiestoornissen is nog weinig bekend. De logopedisten van Revalidatie Friesland hebben aan de hand van de inzichten die zij hebben opgedaan bij de Interdisciplinaire Cognitieve Behandeling (ICB) behandelmethoden voor cognitieve communicatiestoornissen ontwikkeld.
Lees verder