Agenda

Heeft u afasiescholing die u graag geplaatst ziet op deze scholingswijzer?
Neem dan contact op met AfasieNet via info@afasienet.com

06-04-2023 t/m 06-07-2023

Plaats

Beetsterzwaag

revalidatie friesland

SMTA voor kinderen

SMTA is een behandelprogramma voor kinderen met een spraakontwikkelingsdyspraxie, verworven kinderafasie en/of spraakapraxie. Het is een combinatiebehandeling van logopedie en muziektherapie. Het uitgangspunt van SMTA is dat diverse muzikale parameters het spreken ondersteunen en stimuleren.

Lees verder

17-04-2023 t/m 12-06-2023

Tijd

9.00-16.30

Plaats

live

Taal is maar een deel van het totaal-deel 1

Een praktische cursus voor logopedisten over de rol van cognitie bij het communiceren met je cliënten.

Lees verder

06-07-2023

Plaats

Beetsterzwaag

revalidatie friesland

Praktijkdag SMTA bij kinderen

Je gebruikt SMTA bij kinderen met hersenletsel en stelt het op prijs je kennis op te frissen, ervaringen over de SMTA te delen met collega’s en praktisch door te oefenen onder begeleiding van docenten van de SMTA-cursus.

Lees verder

15-09-2023

Plaats

Beetsterzwaag

revalidatie friesland

Praktijkdag SMTA bij volwassenen

Je gebruikt SMTA bij jouw patiënten met hersenletsel en stelt het op prijs ervaringen over de SMTA te delen met andere gebruikers en de docenten van de SMTA-cursus.

Lees verder

15-09-2023

Plaats

Beetsterzwaag

revalidatie friesland

SMTA opfriscursus

Je gebruikt al geruime tijd de SMTA bij jouw patiënten met hersenletsel en stelt het op prijs ervaringen over de SMTA te delen met andere gebruikers en de docenten van de SMTA-cursus.

Lees verder

25-09-2023

Plaats

Groningen

TIAS box

TIAS

Voor de logopedische therapie van patiënten met spraakapraxie heeft het UMCG een praktisch en gestructureerde methodiek ontwikkeld: het Therapeutisch Instrument voor Apraxie van de Spraak (TIAS). Een behandelmethodiek met aansluitend therapiemateriaal, de TIAS-box en de TIAS-app. In deze TIAS-training leert u als logopedist om de therapie zo effectief en efficiënt mogelijk toe te passen, daarbij rekening houdend met de nieuwste inzichten op het vakgebied.

Lees verder

12-10-2023 t/m 15-02-2024

Plaats

Beetsterzwaag

revalidatie friesland

SMTA

Speech-Music Therapy for Aphasia is een behandelprogramma ontwikkeld voor mensen met een spraakapraxie en afasie. Het is een combinatiebehandeling van logopedie en muziektherapie. Het uitgangspunt van SMTA is dat diverse muzikale parameters het spreken kan ondersteunen en stimuleren.

Lees verder

02-11-2023

Plaats

Groningen

Ellis & Young Module 2

In deze cursus leer en oefen je hoe je op klank- en woordniveau kunt vaststellen welke delen van het taalverwerkingsproces gestoord zijn en welke intact. Daarnaast  leer je hoe je de logopedische therapie daar naadloos op aansluit. In de cursus is het taalverwerkingsmodel van Ellis & Young de basis.

Deze module 2 is een verdiepingscursus en behandelt specifiek de diagnostiek en de therapie voor het auditief begrip en de mondelinge productie.

Lees verder

03-11-2023

Plaats

Groningen

Ellis & Young Module 3

In deze cursus leer en oefen je hoe je op klank- en woordniveau kunt vaststellen welke delen van het taalverwerkingsproces gestoord zijn en welke intact. Daarnaast  leer je hoe je de logopedische therapie daar naadloos op aansluit. In de cursus is het taalverwerkingsmodel van Ellis & Young de basis. De gehele reeks bestaat uit drie modules die los van elkaar te volgen zijn.

Deze module 3 is een verdiepingscursus en behandelt specifiek de diagnostiek en de therapie voor het lezen en het schrijven.

Lees verder

08-02-2024

Plaats

Beetsterzwaag

revalidatie friesland

Groepstherapie bij afasie

Een ééndaagse cursus over het geven van groepstherapie aan mensen met afasie.

Lees verder

01-03-2024 t/m 05-04-2024

Tijd

9.30-16.30

Plaats

Groenewoudseweg 1, Nijmegen

HAN

Post-HBO cursus Afasie

Werk je als logopedist met afasiepatiënten? In de cursus Afasie bij de HAN  gaan we in op alle facetten van de behandeling van afasiepatiënten. Uiteraard komen naast de bestaande ook nieuwe methodieken, ontwikkelingen voor onderzoek en behandeling van afasie ruimschoots aan bod. De cursus is bruikbaar in alle fasen van de afasietherapie.

Lees verder

11-04-2024

Plaats

Beetsterzwaag

revalidatie friesland

Cognitieve communicatie stoornissen

Cognitieve communicatiestoornissen staan steeds meer in de belangstelling bij logopedisten. Ten aanzien van de screening is een nieuw instrument op de markt. Over de behandeling van cognitieve communicatiestoornissen is nog weinig bekend. De logopedisten van Revalidatie Friesland hebben aan de hand van de inzichten die zij hebben opgedaan bij de Interdisciplinaire Cognitieve Behandeling (ICB) behandelmethoden voor cognitieve communicatiestoornissen ontwikkeld.

Lees verder