Schilderen kan een manier zijn om je te uiten als praten moeilijk is of als ergens geen woorden voor zijn. Het is vooral plezierig bezig zijn, ontspannen, ontdekken en rust vinden. Je hoeft geen ervaring met schilderen te hebben om hieraan deel te kunnen nemen.

Het afasiecentrum slaat een brug tussen therapie en het dagelijks leven. In het afasiecentrum kunnen mensen terecht voor: gespecialiseerde zorg, expertise op het gebied van afasie, lotgenotencontact en mogelijkheden voor poliklinische afasietherapie. Er wordt geoefend in groepsverband, aan eigen doelen.

In een afasiecontactgroep wordt de gelegenheid geboden om in een ontspannen sfeer lotgenoten en partners te ontmoeten, ervaringen uit te wisselen en samen taal- en spelactiviteiten te doen.

Het afasiekoor is bedoeld voor mensen met een afasie en/of spraakapraxie. Spreken gaat dan niet meer vanzelf. De woorden kunnen wel weer komen als deze mensen gaan zingen. Ook beleven mensen veel plezier aan het zingen.

Dagprogramma, workshops en trainingen welke zijn gericht op het verbeteren van de kwaliteit van leven, uitbreiden van sociaal netwerk, integreren van mensen zonder en met beperkingen door talenten te ontwikkelen, wandel-, schilder/tekenmogelijkheden te bieden en de relatie tussen levensstijl versus gezondheid inzichtelijk te maken met haalbare doelen in een persoonlijk plan.

Een taalgroep is geschikt voor mensen met afasie die willen blijven werken aan hun taal als logopedie gestopt is. Het doel is onderlinge communicatie te bevorderen door middel van bijvoorbeeld taalspellen.

Wijziging doorgeven

Wil je een wijziging doorgeven? Vul het formulier in.

Lees verder