Specialisatie Afasie

Eind september 2017 heeft een afvaardiging van het bestuur van AfasieNet bestuur een overleg gehad met Yvonne Heerkens namens de NVLF met als doel een verkennend gesprek omtrent specialisatie.

Tijdens dit gesprek is de (mogelijke) motivatie van logopedisten voor specialisatie afasie besproken, de huidige trend wat betreft interesse in het vakgebied afasie, de ervaringen met stakeholders (bijv. verwijzers, zorgverzekeraars) en cliënten rond eigen specialisatie, de titel afasietherapeut (welke niet is beschermd), scholingsmogelijkheden en toekomstvisie met betrekking tot specialisatie.

Er is aangegeven dat er behoefte is aan specialisatie, alleen is nog onduidelijk hoe dit kan worden verkregen: Post-HBO, master-opleiding of anders. Als wordt besloten dat de specialisatie nader zal worden bekeken, dan wel vorm wordt gegeven door de NVLF, zal actief naar mogelijkheden worden gekeken en zo nodig worden uitgewerkt.

Yvonne Heerkens heeft aangegeven dat ten tijde van dit overleg meerdere gesprekken plaatsvonden (o.a. met stottertherapeuten, stemtherapeuten) en dat naar aanleiding van deze gesprekken een besluit zal worden gevormd of er door de NVLF een vervolg komt op mogelijke specialisaties. Dit zal omstreeks februari 2018 bekend worden gemaakt.

2 reacties

  • Carmen van Gent

    Ik ben erg benieuwd of er al meer bekend is over de eventuele specialisatie.

  • Dineke Blom

    Beste Carmen, we hebben nog geen bericht ontvangen van de NVLF. Zodra we meer weten zal er een bericht op de website geplaatst worden.

Dit artikel is meer dan 60 dagen oud. Reageren is niet meer mogelijk.

dinsdag 16-01-2018

in categorie:

2 reacties

Geef je reactie

Laatste reacties

Webshop

  • Bestel online voorlichting, spel- en oefenmaterialen, de Afasie Nieuwslezer, Top! 2Games, Top! Woordvinding en meer.

    Webshop

Als deelnemer heb je toegang tot

Steun Stichting AfasieNet
met een donatie