Gratis artikel concrete behandelmethodieken ernstige afasie

Enkele maanden geleden verscheen een artikel van Frank Paemeleire en Lieselot Moerkerke in het tijdschrift van de Vlaamse Vereniging voor Logopedisten (VVL). Het is een klinisch artikel over het assessment en de behandeling van ernstige afasie. Dit artikel mag vrij verspreid worden, mits verwijzing naar de bron.

Referentie

De juiste referentie is:

Paemeleire, F. & Moerkerke, L. (2022). Assessment en behandeling van communicatiepartner-afhankelijke personen met afasie. Logopedie, 35(3), 20-30.

Inhoud

De schrijvers lichten de categorieën van communicatoren van Garrett & Lasker toe (die werden ook al gebruikt in de ‘Zoekwijzer ondersteunde communicatie voor mensen met afasie’), leggen de link met de onderdelen van Globamix en werken een reeks behandelmethodieken concreet uit.

Daarnaast is een gratis online gebruikershandleiding gemaakt voor Globamix deel 1. Aan de hand van 13 kennisclips worden alle onderdelen van het werkboek kort toegelicht en geïllustreerd.
Tevens worden 14 klinische vragen gelinkt aan de onderdelen van Globamix die gebruikt kunnen worden om die te beantwoorden.

Download

Download het volledige artikel hieronder:

Laatste reacties

Webshop

  • Bestel online voorlichting, spel- en oefenmaterialen, de Afasie Nieuwslezer, Top! 2Games, Top! Woordvinding en meer.

    Webshop

Als deelnemer heb je toegang tot

Steun Stichting AfasieNet
met een donatie