Week van de Afasie: 5-12 oktober

In de week van 5-12 oktober 2019 organiseert AfasieNet ‘De Week van de Afasie.’ Het is de eerste keer dat deze week wordt georganiseerd. Met deze week wil AfasieNet een grotere bekendheid geven aan afasie en laten zien dat afasie mensen door heel Nederland raakt op heel veel verschillende manieren.

De Week van de Afasie wordt gedragen door: mensen met afasie, hun naasten, logopedisten, afasietherapeuten, docenten, studenten, wetenschappers en verwijzers. Zij organiseren in de Week van de Afasie individueel of samen een activiteit om afasie onder de aandacht te brengen.

Op 2 september is de Week van de Afasie-website gelanceerd. Vanaf dat moment kan iedereen zijn activiteit aanmelden. De aangemelde acties worden op een digitale landkaart aangegeven. Zo stroomt Nederland langzaam vol met aandacht voor afasie.

Check https://www.afasienet.com/weekvandeafasie of er bij jou in de buurt of op het werk ook aandacht is voor afasie tussen 5-12 oktober.
In de Week doen alle actievoerders op de website verslag door foto’s, video’s, tweets en andere berichten te posten.

Ook iets voor mij?

Zeker! Ben je logopedist, heb je afasie, ben je onderzoeker, verwijzer of naaste? We nodigen iedereen uit om samen of alleen in actie te komen.

Beetje moeilijk?

Helemaal niet. Je doet wat je kunt en waar je zin in hebt. Iets kleins: onze unieke ‘Week van de Afasie’-poster downloaden en op je raam plakken. Even een selfie maken van je afasiegroep. Je buurvrouw uitnodigen om nog eens met elkaar te praten over wat de afasie van je partner betekent voor jou. Of iets groters: een open dag organiseren in jouw afasiecentrum of een infoborrel organiseren voor je collega’s in het ziekenhuis.

Hoe werkt het?

In de hele maand september kun je je actie aanmelden bij Thomas Stam via thomas@afasienet.com. Je ziet jouw actie vanzelf verschijnen op de landkaart.

In de Week van de Afasie (5 – 12 oktober) ga je je actie uitvoeren. Post je foto’s, video’s, tweets en facebookberichten op thomas@afasienet.com
Ze worden allemaal zichtbaar op de site.

Waarom?

Met elkaar kunnen we laten zien dat afasie leeft in Nederland. Dat heel veel mensen hiermee te maken hebben op heel veel verschillende manieren. Afasie is zo’n grote uitdaging voor je leven. Dat mag wel eens gezien worden. Bovendien: meer kennis en publiciteit maakt de samenleving hopelijk een stukje toegankelijker voor onze vrienden, familieleden, collega’s, cliënten en partners met afasie.

Dus:

Hou je mailbox en deze site in de gaten voor het persbericht dat je kunt verspreiden, bv. binnen je instelling.

Dank!

De website van de Week van de Afasie is mogelijk gemaakt door een bijdrage van Carlo de Boeije.

Carlo heeft afasie. In 2o17 heeft hij AfasieNet gesponsord, toen hij de Vierdaagse van Nijmegen liep. Het geld dat hij toen bijeen heeft gelopen is nu gebruikt om de website te ontwikkelen.

Lees hier het bericht terug over de Vierdaagseheld Carlo.

1 reactie

  • Miranda Hagenouw AfasieNet Professional

    Super initiatief! Wij zijn al druk met onze ideeën bezig… Tipje van de sluier: we schrijven een speciaal lied voor het afasiekoor.
    Groet, Miranda

Dit artikel is meer dan 60 dagen oud. Reageren is niet meer mogelijk.

donderdag 29-08-2019

in categorie:

1 reactie

Geef je reactie

Laatste reacties

Webshop

  • Bestel online voorlichting, spel- en oefenmaterialen, de Afasie Nieuwslezer, Top! 2Games, Top! Woordvinding en meer.

    Webshop

Als deelnemer heb je toegang tot

Steun Stichting AfasieNet
met een donatie