Update SAQOL-39NL

Het validatie- en betrouwbaarheidsonderzoek naar de SAQOL-39NLg is afgerond. De gegevens van dit onderzoek zijn verwerkt in een vernieuwde handleiding. Daarnaast zijn er nieuwe normtabellen beschikbaar.

De SAQOL-39NL is een vragenlijst met betrekking tot de kwaliteit van leven, geschikt voor mensen die een beroerte hebben gehad en al dan niet afasie hebben.

De cliënt beoordeelt in een interview zelf zijn/haar HRQL (gezondheid gerelateerde kwaliteit van leven), eventueel met hulp van de interviewer. De interviewer mag bij afname alle vormen van communicatie gebruiken, en zoveel uitleg en voorbeelden geven als nodig is. Dit maakt de vragenlijst ook geschikt voor mensen met ernstiger begripsproblemen.

De SAQOL-39NLg kan gebruikt worden door clinici en onderzoekers. Door middel van deze vragenlijst kan inzicht worden verkregen in de ervaren kwaliteit van leven van de cliënt en kan eventueel samen met de cliënt worden bepaald welk gebied aandacht verdient. Daarnaast kan op grote schaal (binnen bv. een instelling) het verloop van kwaliteit van leven over tijd onderzocht worden.

Met toestemming van de HU publiceren we op AfasieNet de documenten behorende bij de SAQOL-39NL.

dinsdag 30-01-2018

in categorie:

Geen reactie

Geef je reactie

Laatste reacties

Webshop

  • Bestel online voorlichting, spel- en oefenmaterialen, de Afasie Nieuwslezer, Top! 2Games, Top! Woordvinding en meer.

    Webshop

Als deelnemer heb je toegang tot

Steun Stichting AfasieNet
met een donatie