Oproep: SMTA-therapeuten gezocht

Amke Snorn, vierdejaars logopedie student aan de Hanzehogeschool Groningen, is bezig met haar bachelor thesis – in opdracht van Joost Hurkmans- over hoe logopedisten en muziektherapeuten rekening houden met het dialect van de patiënt in de SMTA-behandeling. Zij is daarvoor op zoek naar logopedisten en muziektherapeuten die SMTA-behandeling geven.

Wervingstekst

Beste logopedisten en muziektherapeuten,

Mijn naam is Amke Snorn, vierdejaars logopedie student aan de Hanzehogeschool te Groningen. Ik ben op zoek naar logopedisten en muziektherapeuten die de SMTA- behandeling uitvoeren en de enquête voor mijn bachelor thesis willen invullen. Dit onderzoek gaat over hoe SMTA-therapeuten rekening houden met het dialect van de patiënt in de behandeling.

Het is van belang om dit te onderzoeken omdat er in een groot deel van Nederland nog diverse dialecten gesproken worden. Het is namelijk zo dat patiënten volledig terug kunnen vallen in hun moedertaal/dialect. Momenteel is er nog weinig onderzoek gedaan naar dit onderdeel van de SMTA-behandeling. Een pilot in Drenthe (twee logopedisten en een muziektherapeut) liet zien dat er geen rekening met het dialect van de patiënt gehouden wordt. Het doel van dit onderzoek is om er een breder beeld van te kunnen krijgen zodat er adviezen geformuleerd kunnen worden voor de praktijk. Zo kunnen de patiënten een zo optimaal mogelijke behandeling krijgen.

Er zullen voor dit onderzoek een aantal gegevens aan u worden gevraagd (bv. woonplaats, werkplaats). Deze gegevens zijn alleen in te zien voor de onderzoeker en zullen alleen worden gebruikt voor het onderzoek. De gegevens worden volledig geanonimiseerd en zullen na het onderzoek verwijderd worden.

Als u mee wilt doen aan het onderzoek en logopedist of muziektherapeut bent die de SMTA-behandeling geeft kunt u via de mail contact opnemen: a.r.snorn@st.hanze.nl.

Alvast bedankt!

Met vriendelijke groeten,

Amke Snorn

Laatste reacties

Webshop

  • Bestel online voorlichting, spel- en oefenmaterialen, de Afasie Nieuwslezer, Top! 2Games, Top! Woordvinding en meer.

    Webshop

Als deelnemer heb je toegang tot

Steun Stichting AfasieNet
met een donatie