Nieuwe Whitepaper NBT

In het kader van de doorontwikkeling van de Nederlandse Benoem Test is een nieuwe white paper beschikbaar gekomen.

Whitepaper NBT

De komende twee weken wordt de whitepaper verspreid waarin aanvullende informatie staat over herziening van de cut-off score, correctietabellen voor leeftijd en opleidingsniveau en over de ernst van de benoemproblemen. Vanaf volgende week ontvangen ook alle kopers van de eerste editie van de test deze informatie. Zij krijgen de whitepaper automatisch toegestuurd!

Kennisclips

In december 2020 nemen wij twee kennisclips op bij Bohn Stafleu van Loghum. Hierin gaan we dieper in op de theoretische achtergrond van woordvinding en de factoren die een belangrijke rol spelen bij het benoemen. Daarnaast geven in de clips informatie over het praktische gebruik van de NBT. Hierbij zullen we ook zeker een toelichting geven op de recente inzichten die zijn gepubliceerd in de whitepaper. Mocht je een specifieke vraag hebben waarop je graag antwoord wil in een van de kennisclips, laat het ons vooral weten via sociale media, of mail ons!

Verkorte versie

Op dit moment zijn we bezig met het ontwikkelen van een verkorte versie van de NBT. Hiervoor kunnen we jullie hulp goed gebruiken! Wij zijn op zoek naar veel ingevulde, geanonimiseerde scoreformulieren van de NBT. We hebben enkel leeftijd, opleidingsniveau, geslacht en tijd-post onset nodig voor het ingevulde formulier. Het gaat om privacy gevoelige data, dus de formulieren kunnen op twee manieren van jullie naar ons komen:

  • 1) geanonimiseerd via beschermde mail (zie hieronder)
  • 2) wij komen fysiek de formulieren bij jullie op halen.

Geanonimiseerd mailen kan naar secretariaat.lectoraat.logopedie@hu.nl t.a.v. NBT Lizet van Ewijk en Lotti Dijkhuis.

Het zou heel fijn zijn als jullie je bijdrage aan de verkorte NBT willen leveren! Alvast heel erg bedankt!

P.S. We kunnen alvast mededelen dat we op dit moment, op veler verzoek, bezig zijn met een (onderbouwd) scoringsvoorbeeldenlijst. Deze zal in een volgend whitepaper gepresenteerd worden.

Lizet van Ewijk en Lotti Dijkhuis – 19 november 2020

maandag 23-11-2020

in categorie:

Geen reactie

Geef je reactie

Laatste reacties

Webshop

  • Bestel online voorlichting, spel- en oefenmaterialen, de Afasie Nieuwslezer, Top! 2Games, Top! Woordvinding en meer.

    Webshop

Als deelnemer heb je toegang tot

Steun Stichting AfasieNet
met een donatie