Nieuwe versie TouchSpeak

Er is een nieuwe versie van TouchSpeak beschikbaar in de App Store en Google Play Store. De nieuwe features worden hieronder toegelicht.

De integratie van TextSpeak in TouchSpeak

Met TextSpeak is het mogelijk een foto te maken of te importeren en de app op de foto te zoeken naar tekst. Die tekst kan dan worden uitgesproken door de computerstem van het apparaat. TextSpeak kan je zo helpen bijvoorbeeld mededelingen op een prikbord, artikelen uit de krant of krabbeltjes op boodschappenlijstjes beter te begrijpen. Het ontwerp is simpel en rechttoe-rechtaan en dus makkelijk toegankelijk voor mensen die niet zo handig zijn met techniek. De app herkent niet alleen getypte tekst, maar in veel gevallen ook geschreven berichten en kan ook ondersteboven of zijwaarts lezen.

Bestaande TouchSpeak-gebruikers kunnen even contact opnemen met info@touchspeak.nl o.v.v. de accountnaam en het verzoek een werkbalkknop aan te maken voor TextSpeak.

Handschriftherkenning in de tekenmodule

Het is nu mogelijk om woorden met je vinger te schrijven in de tekenmodule en die uit te laten spreken door de computerstem. De geschreven tekst wordt door een online AI engine geïnterpreteerd; het apparaat moet dus via WiFi of mobiele data  verbinding hebben met internet.

Objectherkenning in de cameramodule

Je kunt een foto maken van een object en dat op twee manieren laten analyseren: of objecten op de foto laten ‘hotspotten’, of een zestal woorden laten associëren bij het totaalplaatje:

Voor de objectherkenning geldt ook dat er verbinding met internet moet zijn. Verder moet worden vermeld dat de ontwikkeling van objectherkenning nog behoorlijk in de kinderschoenen staat. Op de achtergrond gaat het proces van verfijning door zonder dat er updates voor nodig zijn.

Standaardconfiguratie aangepast

Ook de standaardconfiguratie van TouchSpeak is aangepast; je kunt nu wisselen tussen twee werkbalken (om het overzichtelijk te houden) en de lay-out van de typmodule is wat gemoderniseerd.

Vragen en verdere informatie

Een overzicht van de functies is te vinden op https://www.touchspeak.nl/uitleg-textspeak/

Voor vragen en verdere informatie kun je contact opnemen met info@touchspeak.nl of bellen met 030-268 1990.

maandag 31-10-2022

in categorie:

Geen reactie

Geef je reactie

Laatste reacties

Webshop

  • Bestel online voorlichting, spel- en oefenmaterialen, de Afasie Nieuwslezer, Top! 2Games, Top! Woordvinding en meer.

    Webshop

Als deelnemer heb je toegang tot

Steun Stichting AfasieNet
met een donatie