Gezocht: deelnemers onderzoek Transcraniële Direct Current Stimulatie en afasie

Voor een onderzoek vanuit Rijndam Revalidatiecentrum (locatie Westersingel) is men op zoek naar een aantal deelnemers met afasie.

Voor dit onderzoek krijgen de deelnemers 3 maal een logopediebehandeling van 60 minuten; deze behandelingen vinden plaats in Rijndam. Tijdens deze logopediebehandelingen wordt Transcraniële Direct Current Stimulatie (tDCS) toegepast. Met behulp van tDCS kunnen de hersenen met elektroden worden gestimuleerd. De elektroden geven hierbij een zeer zwakke stroom af. Uit de literatuur blijkt dat toepassing van tDCS tijdens de taaltherapie het therapie effect kan vergroten. Echter, een belangrijke vraag hierbij is hoe we bij deze behandeling het beste de elektroden kunnen plaatsen. Met dit onderzoek vergelijken we verschillende manieren om de elektroden te plaatsen.

Criteria

Om deel te kunnen nemen aan deze studie, moet wel eerst gekeken worden of iemand in aanmerking komt voor dit onderzoek. Zo moeten de deelnemers langer dan 6 maanden geleden een beroerte hebben doorgemaakt. Voor de overige criteria: zie onderstaande bijlage.

Meer informatie?

Vragen en informatie over deelname kunnen worden opgevraagd bij Kerstin Spielmann (neuropsycholoog en junior onderzoeker): kspielmann@rijndam.nl

zaterdag 20-08-2016

in categorie:

Geen reactie

Geef je reactie

Laatste reacties

Webshop

  • Bestel online voorlichting, spel- en oefenmaterialen, de Afasie Nieuwslezer, Top! 2Games, Top! Woordvinding en meer.

    Webshop

Als deelnemer heb je toegang tot

Steun Stichting AfasieNet
met een donatie