De TeleTaalTest-NL als alternatief voor face-to-face taalonderzoek

Op zoek naar een alternatief voor een ‘face-to-face’ taalonderzoek bij patiënten met een neurologische taalstoornis in verband met Covid-19? De TeleTaalTest-NL kan zinvol zijn!

Aangezien Covid-19 een grote impact heeft op een ‘face-to-face’ taalonderzoek bij patiënten met neurologische taalstoornissen, willen we graag de TeleTaalTest-NL met jullie delen. Deze korte testbatterij kan worden afgenomen via de telefoon. De test werd oorspronkelijk ontwikkeld als een pre- en postoperatieve TeleLanguage Test voor patiënten met een hersentumor in de Verenigde Staten die ver van de kliniek wonen en geen toegang hebben tot videocalls.

In deze tijd waarbij het bezoek aan een zorginstelling beperkt wordt,  kan de test een goed alternatief zijn voor de reguliere ‘face-to-face’ afname bij patiënten met verschillende vormen van neurologische taalstoornissen. De test kan je op weg helpen bij de diagnostiek of bij de evaluatie van therapie.  Als je geïnteresseerd bent, kun je meer lezen over de Engelse versie (zie doi:10.1093/nop/npy020), waarop de Nederlandse versie is gebaseerd.

Aarzel niet om ons te contacteren via telelanguagetest.aphasia@gmail.com als je meer vragen hebt of graag de test wilt ontvangen. De items en de voorlopige normen zijn beschikbaar in het Nederlands en het Engels.

Djaina Satoer, Vitória Piai, Evy Visch-Brink & Elke De Witte

maandag 23-03-2020

in categorie:

Geen reactie

Geef je reactie

Laatste reacties

Webshop

  • Bestel online voorlichting, spel- en oefenmaterialen, de Afasie Nieuwslezer, Top! 2Games, Top! Woordvinding en meer.

    Webshop

Als deelnemer heb je toegang tot

Steun Stichting AfasieNet
met een donatie