Bestuurswisseling Stichting AfasieNet

Op de Afasieconferentie is bekend gemaakt dat er een wisseling heeft plaatsgevonden in het bestuur van de Stichting AfasieNet.

In dit bericht zwaaien we de vertrekkende bestuursleden nogmaals uit en stellen we de nieuwe bestuursleden aan je voor.

Met veel dank voor hun enorme inzet voor AfasieNet hebben we afscheid genomen van de volgende bestuursleden, die al vanaf de oprichting bij AfasieNet betrokken waren:

 

Henriëtte van der Wielen, logopedist en afasietherapeut

Marloes Veldkamp, logopedist en klinisch linguïst

Nelleke Loseman, logopedist en afasietherapeut

Annet Slabbekoorn, revalidatiearts

En natuurlijk onze voorzitter Harry Moeskops

Nieuwe bestuursleden

De nieuwe bestuursleden stellen zich aan je voor.

Roel Jonkers

“Mijn naam is Roel Jonkers, ik ben 49 jaar en woon in Emmen. Ik werk als Universitair Hoofddocent Neurolinguïstiek bij de BA- en MA-opleidingen Taalwetenschappen van de Rijksuniversiteit Groningen, en vanuit die functie maak ik de komende drie jaar deel uit van het bestuur  van de Faculteit Letteren van die universiteit als vice-decaan.

Ik heb veel onderwijs verzorgd op het gebied van afasie en andere neurologische taal- en spraakstoornissen en ik doe daar ook onderzoek naar. Ik ben daarbij ook betrokken geweest bij de ontwikkeling van tests en behandelmateriaal.

Vanaf de start van AfasieNet ben ik voorzitter geweest van de werkgroep Wetenschap en later ben ik ook betrokken geweest bij de oprichting van de werkgroep Cognitieve Communicatiestoornissen. Ik vind het heel belangrijk dat er met AfasieNet één platform is gekomen voor mensen met afasie, verwijzers en professionals. Dit is de beste manier om de afasiezorg in Nederland zo goed mogelijk vorm te geven. Ik vind het dan ook heel eervol dat ik het voorzitterschap van Harry Moeskops heb mogen overnemen.

Ellen Dijkhuizen

“Mijn man Piet heeft, na een ernstig herseninfarct, forse afasie gekregen. Dit alles heeft behoorlijk veel impact op ons gezinsleven, maar wij zijn helaas niet de enige…

Daarom ben ik begonnen met het opzetten van een besloten Facebookpagina (Praatgroep afasie en spraakapraxie) voor mensen met afasie en voor iedereen die er mee te maken heeft. Hier kan men hun verhaal delen of vragen stellen, ook wordt er informatie gedeeld.

Mijn bijdrage in het bestuur zie ik als een kans om een stem te kunnen zijn voor mensen met afasie en hun naasten. Ook zou ik graag afasie wat meer op de kaart willen zetten, zodat er meer aandacht en begrip zal komen voor mensen met afasie.”

Sandra Wielaert

“Sinds mijn diplomering als logopedist in 1982 ben ik werkzaam in Rotterdam op het gebied van neurologische taal- en spraakstoornissen.
Naast klinische werkzaamheden in een verpleeghuis en Rijndam revalidatiecentrum ben ik sinds 1988 als logopedist verbonden aan het Afasieteam Rijndam. Ik verleende mijn medewerking aan diverse onderzoeken zoals de effectiviteit van het Visuele Cue Programma, de normering van de ANTAT en het gebruik van Touchspeak bij mensen met een ernstige afasie. In 2012 publiceerde ik de Partners van Afasiepatiënten Conversatietraining (PACT), wat ook het onderwerp van mijn promotie onderzoek was. Ik promoveerde in 2016 aan de University of the West of England in Bristol.  Daarnaast verzorg ik Post-HBO nascholing voor logopedisten, op het gebied van afasie. Bestuurlijk ervaring deed ik op bij de voormalige Commissie Therapie van de Stichting Afasie Nederland, en de Nederlandse Vereniging van Afasietherapeuten (NVAT) (beiden als secretaris) en binnen het bestuur van het Instituut Hersenen en Gedrag Rotterdam (IHGR).
Ik zet graag mijn kennis en ervaring in om het landelijke AfasieNet verder te ontwikkelen tot de centrale ‘afasie kennisgemeenschap’ van Nederland.”

Vacature

Er is op dit moment nog een vacature in het bestuur.

Heb je interesse? Stuur dan een mail naar info@afasienet.com

2 reacties

 • Hallo bestuur,
  Ik ben Rene Franssen, 70 jaar.
  In 2012 een herseninfarct gehad.
  Ik heb erge afasie & erge spraakapraxie & handelingen apraxie .
  Mijn hobby’s :
  – Fitness / bewegen is en ‘must’.
  – Fietsen op mijn driewieler.
  – foto’s in de natuur , geeft me rust.
  – EN…mijn CVA (rare hobhy?)

  Ik geef gastcolleges in RUG (Roelien B.) , taalkunde voor stutenten.
  En ook in Hanze voor stutenten logopedisten en linguïsten.

  En voor lotgenoten.

  Vraag :
  Ik zag een vacature, is dat voor wat mij ?
  Gr. Rene

 • EN……
  Ik heb stukjes geschreven voor afasieNet

  Gr Rene

Dit artikel is meer dan 60 dagen oud. Reageren is niet meer mogelijk.

dinsdag 23-10-2018

in categorie:

2 reacties

Geef je reactie

Laatste reacties

Webshop

 • Bestel online voorlichting, spel- en oefenmaterialen, de Afasie Nieuwslezer, Top! 2Games, Top! Woordvinding en meer.

  Webshop

Als deelnemer heb je toegang tot

Steun Stichting AfasieNet
met een donatie