Afstudeeronderzoek naar de AfasieNet Cognitieve communicatie Screening

Laura Akkermann, vierdejaars logopediestudent van de Hanzehogeschool Groningen, doet onderzoek naar de AfasieNet Cognitieve Communicatie Screening, ontwikkeld door de werkgroep CCS van AfasieNet. Om haar onderzoeksvraag te kunnen beantwoorden is zij op zoek naar een aantal logopedisten die open staan voor het invullen van een korte online enquête. Deadline voor het invullen is 11 december.

Beste Logopedisten,

Mijn naam is Laura Akkermann. Ik ben vierdejaars logopediestudent van de Hanzehogeschool Groningen. Voor mijn afstudeeronderzoek ben ik op zoek naar logopedisten die werkzaam zijn in revalidatiecentra of verpleeghuizen. Het onderzoek richt zich op de AfasieNet – Cognitieve Communicatie Screening, ontworpen door de werkgroep Cognitieve Communicatie Stoornissen van AfasieNet. De screening is een gestructureerde observatie die uitgevoerd kan worden, wanneer er een vermoeden van cognitieve communicatiestoornissen bij personen met niet aangeboren hersenletsel bestaat. De Screening is sinds 2016 via de website van AfasieNet te verkrijgen.

De mate van de tevredenheid van logopedisten met betrekking op de AfasieNet – Cognitieve Communicatie Screening is echter nog niet onderzocht, waardoor de volgende onderzoeksvraag tot stand is gekomen:

Onderzoeksvraag

In welke mate zijn logopedisten, werkzaam in verschillende revalidatiecentra of verpleeghuizen in Nederland, tevreden over de AfasieNet – Cognitieve Communicatie Screening?

Doel onderzoek

Het doel van het onderzoek is de mate van tevredenheid van logopedisten over de AfasieNet – Cognitieve Communicatie Screening in kaart te brengen. Dit wordt gedaan door ten eerste inzicht te verkrijgen in de verwachtingen van logopedisten over de AfasieNet – Cognitieve Communicatie Screening. Ten tweede zal de mate van nut die de logopedisten met betrekking op de screening ervaren, in kaart worden gebracht.

Inclusiecriteria

Om mijn onderzoeksvraag te kunnen beantwoorden, ben ik op zoek naar een aantal logopedisten die open staan voor het invullen van een online enquête over de AfasieNet – Cognitieve Communicatie Screening.

De deelname aan onderzoek is toegestaan wanneer voldaan wordt aan de inclusiecriteria:

  • Werkzaam in een revalidatiecentrum of verpleeghuis
  • Ervaring met de afname van de AfasieNet – Cognitieve Communicatie Screening
  • Afgestudeerd als logopedist
  • Alle leeftijden en geslachten

Middels deze informatiebrief wil ik u graag uitnodigen om deel te nemen aan het onderzoek. De link van de online enquête vindt u hier: https://goo.gl/forms/ZezdKvEGcoSBG8vC3.

Indien u aan het eind van het onderzoek op de hoogte van de onderzoeksresultaten gehouden wilt worden, kunt u mailen naar: l.akkermann@st.hanze.nl. Hier kunt u ook terecht voor eventuele vragen.

De deadline voor het invullen van de online enquête is 11 december. Ik hoop dat ik een grote onderzoekspopulatie kan werven en zou het fijn vinden wanneer u mee gaat doen aan het onderzoek.

Alvast hartelijk bedankt!

Met vriendelijke groet,
Laura Akkermann

Laatste reacties

Webshop

  • Bestel online voorlichting, spel- en oefenmaterialen, de Afasie Nieuwslezer, Top! 2Games, Top! Woordvinding en meer.

    Webshop

Als deelnemer heb je toegang tot

Steun Stichting AfasieNet
met een donatie