“Afasie Buddy Project” van start gegaan

Op 29 november jl. is het Afasie Buddy Project” van start gegaan. Dit project is een samenwerking tussen Boogh Mantelzorg Match en HU opleiding Logopedie. Studenten van de Opleiding Logopedie ondernemen wekelijks activiteiten met mensen met afasie.

“Het Afasie buddy Project” is een initiatief dat zijn oorsprong vindt op de Afasieconferentie van 2018. Twee studenten van de opleiding Logopedie werden daar aangesproken door de partner van een persoon met afasie; zij vond het een mooi idee als studenten iets konden betekenen voor personen met afasie. Als een soort buddy. Zij zijn immers bekwame communicatiepartners en dat maakt het voor personen met afasie gemakkelijker om activiteiten te ondernemen die zij om verschillende redenen moeilijk vinden om te doen.

Die studenten waren Laura Mertens (HAN) en Robbie Manders (HU). Zij hebben sinds die dag contact gehouden met Ellen Dijkhuizen en iets meer dan een jaar later vond op 29 november de aftrap van het project plaats tijdens het maandelijkse afasiecafé dat Boogh Utrecht organiseert voor afatici en hun partner of mantelzorger.

Wat begon als een idee is in het afgelopen jaar uitgegroeid tot een samenwerking op regionale schaal; na verschillende gesprekken waren Hogeschool Utrecht en Mantelzorgmatch van Boogh Utrecht enthousiaste partners. Studenten konden worden benaderd en de interesse bij de personen met afasie werd gepeild.

Op het moment van schrijven zijn er al meerdere personen met afasie gematcht met een student van de opleiding in Utrecht. De eerste afspraken zijn inmiddels gemaakt: samen koken, naar het museum of gewoon een spelletje spelen. Iedereen kijkt uit naar het verdere verloop, maar het resultaat mag er nu al wezen.” Dit project in de regio Utrecht is een pilotversie en we hopen dat dit op den duur landelijk zal worden opgepakt.

Voor vragen of opmerkingen kan gemaild worden naar afasieopdekaart@gmail.com.
FB Pagina: AfasieBuddy

1 reacties

Dit artikel is meer dan 60 dagen oud. Reageren is niet meer mogelijk.

woensdag 18-12-2019

in categorie:

1 reactie

Geef je reactie

Laatste reacties

Webshop

  • Bestel online voorlichting, spel- en oefenmaterialen, de Afasie Nieuwslezer, Top! 2Games, Top! Woordvinding en meer.

    Webshop

Als deelnemer heb je toegang tot

Steun Stichting AfasieNet
met een donatie