Actie-app nu verkrijgbaar!

ACTIE! is een nieuw therapieprogramma voor de iPad voor mensen met afasie en traint het gebruik van werkwoorden en zinnen.

ACTIE! richt zich op het vinden van werkwoorden en het spreken in zinnen, zodat mensen met afasie zich beter kunnen uitdrukken. Er bestaat al een papieren versie van dit therapieprogramma (Werkwoordprogramma op Woord- en Zinsniveau, WWZ). De digitale ACTIE! App is ontwikkeld door het Groninger Expertisecentrum voor Taal- en Communicatiestoornissen (GETC) aan de Rijksuniversiteit Groningen.

ACTIE! kan door de logopedist gebruikt worden tijdens de therapie maar kan ook op de iPad van de cliënt met afasie gezet worden, zodat die thuis kan trainen. Er wordt dan bijgehouden hoe veel de cliënt zelf oefent.

ACTIE! bestaat uit 5 stappen van 60 items:

  1. oproepen van losse werkwoorden
  2. gebruik van de infinitief aan het eind van de zin
  3. gebruik van de persoonsvorm
  4. werkwoordsvormen die verwijzen naar het verleden, heden en toekomst
  5. zinnen maken

De App is te vinden in de App store met de zoektermen ‘afasie’ + ‘actie’. Na het downloaden kunnen 5 voorbeelditems bekeken worden (zet het geluid daarbij aan). Ook kan de ACTIE! handleiding gedownload worden. Daarin staat de achtergrond van het programma beschreven.

ACTIE! is te verkrijgen via de webshop van AfasieNet. Logopediepraktijken kunnen eenvoudig betalen via Ideal; instellingen kunnen om een rekening verzoeken. In beide gevallen is de App direct beschikbaar. Van AfasieNet krijgt u vervolgens unieke codes om in te loggen en uitgebreide informatie hoe u de App kun installeren op de iPad van uzelf en van de cliënt. Per instelling of praktijk is slechts eenmalige aanschaf nodig. De App kan op meerdere iPads geïnstalleerd worden.

ACTIE! kost 220€. Bestellen gaat het eenvoudigst via de internet browser op uw computer: actie-app.nl.

NB: ACTIE! is alleen geschikt voor iOS!

Bastiaanse, R. De Aguiar, V. & Satoer, D.D. (2015) Actie! Een therapieprogramma voor de training van werkwoordgebruik. Groningen: Groninger Expertisecentrum voor Taal- en Communicatiestoornissen (GETC).

woensdag 05-10-2016

in categorie:

Geen reactie

Geef je reactie

Laatste reacties

Webshop

  • Bestel online voorlichting, spel- en oefenmaterialen, de Afasie Nieuwslezer, Top! 2Games, Top! Woordvinding en meer.

    Webshop

Als deelnemer heb je toegang tot

Steun Stichting AfasieNet
met een donatie