Week van de Afasie 2020 – het laatste nieuws

Van 10-17 oktober vindt de 2e Week van de Afasie plaats. Met deze week hopen wij de bekendheid van afasie verder te vergroten. Wat kun je als professional allemaal bijdragen aan deze week? Lees het in dit bericht.

Wat houdt de Week van de Afasie in?

In de week van 10 – 17 oktober 2020 organiseert AfasieNet voor de tweede keer De Week van de Afasie. AfasieNet wil hiermee bekendheid geven aan afasie en laten zien dat deze taalbeperking mensen in heel Nederland raakt. De Week van de Afasie wordt gedragen door mensen met afasie zelf, hun naasten, logopedisten, afasietherapeuten, docenten, studenten, wetenschappers en verwijzers. Prof. dr. Erik Scherder is opnieuw Ambassadeur van de Week van de Afasie. Samen met hem nodigt AfasieNet iedereen die met afasie te maken heeft uit om activiteiten te organiseren en ervaringen te delen.

Vanaf 25 september is de Week van de Afasie-website online. Daar kunnen acties worden aangemeld en verschijnen ze op de speciale digitale landkaart. Op de kaart kun je zien wat er in jouw omgeving te doen is rond afasie.

In de Week van de Afasie komt AfasieNet zelf met een nieuwe brochure over afasie en met een serie informatieve videoclips. Beide zijn producten van een vruchtbare samenwerking tussen ervaringsdeskundigen, vrienden en professionals.

Website Week van de Afasie

Er is een speciale website van de Week van de Afasie. Op deze website vind je alle informatie over de Week en de activiteiten die georganiseerd worden. Ook kun je hier het persbericht en poster downloaden, zie hieronder.

Tijdens de Week van de Afasie zal je automatisch op deze website komen als je naar AfasieNet gaat. Via de menubalk bovenaan kun je terug naar de gewone website, bijvoorbeeld om ander nieuws te bekijken of een bestelling te plaatsen.

Check vanaf 25 september https://www.afasienet.com/weekvandeafasie of er bij jou in de buurt of op het werk ook aandacht is voor afasie tussen 10-17 oktober.
Tijdens de Week van de Afasie doen alle actievoerders op de site verslag door foto’s, video’s, tweets en andere berichten te posten.

Activiteiten

Je kunt activiteiten organiseren waarmee je mensen laat kennismaken met afasie. Dit jaar zal dat mogelijk in een iets aangepaste vorm moeten plaatsvinden in verband met alle maatregelen rondom COVID-19. Maar met een beetje creativiteit blijft er vast genoeg over.

Meld je activiteit aan voor de website via marjolein@afasienet.com

Persbericht

Er is een persbericht dat je kunt gebruiken om te plaatsen op de website van je praktijk of te sturen naar de afdeling Communicatie van de instelling waar je werkt.

Dit persbericht is ook verzonden naar alle landelijke en regionale kranten, een aantal omroepen, tijdschriften en verenigingen, organisaties en instellingen die te maken hebben met hersenletsel.

Poster, logo en profielfoto

Download hier de poster van de Week van de Afasie. Print hem uit en hang hem op een goed zichtbare plek in je praktijk of instelling!

Ook kun je hier het logo downloaden om te gebruiken bij het persbericht dat je deelt in je instelling.
Het ronde logo kun je gebruiken als (tijdelijke) profielfoto voor bv. social media.

Ambassadeur Erik Scherder

Ook dit jaar is prof. dr. Erik Scherder weer bereid gevonden om onze ambassadeur van de Week van de Afasie te zijn. Wij zijn hier uiteraard erg blij mee!

Hij heeft een enthousiast filmpje gemaakt dat je hier kunt bekijken.

Afasie: Praat erover!

Laten we met elkaar van deze Week van de Afasie een groot succes maken!

vrijdag 25-09-2020

in categorie:

Geen reactie

Geef je reactie

Laatste reacties

Webshop

  • Bestel online voorlichting, spel- en oefenmaterialen, de Afasie Nieuwslezer, Top! 2Games, Top! Woordvinding en meer.

    Webshop

Als deelnemer heb je toegang tot

Steun Stichting AfasieNet
met een donatie