Ben jij logopedist en werk je met mensen met afasie in de chronische fase? In het kader van mijn bachelorthesis aan de Hanzehogeschool Groningen doe ik onderzoek naar de logopedische behandeling van personen met afasie (PMA’s). Dit onderzoek, uitgevoerd in samenwerking met het MAP-project, richt zich op het identificeren van de best practices die logopedisten gebruiken om de communicatie in het dagelijks leven te verbeteren. De inzichten dragen bij aan de ontwikkeling van een uniforme leidraad voor kwalitatieve en consistente zorg.
Vind je het leuk om samen met een collega te sparren over een casus en te ontdekken hoe je een cliënt het best kunt helpen?
Tijdens een interactieve bijeenkomst van maximaal 1,5 uur werk je samen met een collega-logopedist aan behandelstrategieën middels een vooraf aangeboden casus. Het doel is om inzichten te verzamelen over wat logopedisten zien als de beste behandelstrategieën voor personen met afasie (best practices). Deze bijeenkomst biedt niet alleen een kans om ideeën en ervaringen uit te wisselen, maar ook om actief bij te dragen aan het verbeteren van de kwaliteit van zorg voor mensen met afasie en ontwikkeling van meer uniforme aanpak in de zorg. De bijeenkomst vindt plaats in een fysieke setting van jouw voorkeur, bijvoorbeeld op de behandellocatie.
Wie zoeken we?
We zijn op zoek naar logopedisten die:
- Actief zijn in afasiecentra, revalidatiecentra, verpleeghuizen, of een vrije vestiging;
- Minimaal 8 uur per week volwassenen (>18 jaar) behandelen met afasie, waarbij de diagnose langer dan 6 maanden geleden is gesteld;
- Minimaal drie jaar ervaring hebben met PMA’s in de chronische fase;
- Beschikbaar zijn in december 2024.
Interesse?
Lijkt het je leuk om deel te nemen en voldoe je aan de criteria? Of ken je collega’s die mogelijk geïnteresseerd zijn? Laat het weten! Aanmelden en meer informatie is beschikbaar via onderstaand contact:
Nadine Adrianow
Student Logopedie, Hanzehogeschool Groningen
📞 Telefoon: 06-15850606
✉️ E-mail: n.adrianow@st.hanze.nl
Samen kunnen we de zorg voor mensen met afasie verbeteren. Doe mee en maak het verschil!
Deze oproep mag worden verspreid onder het netwerk van logopedisten. Bedankt voor je interesse en bijdrage aan dit onderzoek!