Nieuws over TouchSpeak: knipselkrant

Er is nu een themapagina met een selectie uit het laatste nieuws in te stellen in TouchSpeak. Deze pagina wordt iedere maandag en vrijdag bijgehouden. Zo kan een persoon met afasie toch meepraten over gebeurtenissen in de wereld.

Thema pagina's

De pagina is onderverdeeld in een aantal standaard-categorieën; maar als er een groot nieuws-thema is zoals de oorlog in Oekraïne, wordt daar een aparte categorie voor aangemaakt.

Een thema-pagina in TouchSpeak is een pagina in het vocabulaire, waarvoor op afstand de inhoud wordt bijgewerkt. Zo worden de thema-pagina’s ‘Eredivisie’ en ‘Formule 1’ al veel gebruikt om de laatste uitslagen en stand te bekijken.

Vocabulaire knop

Een vocabulaireknop over een onderwerp geeft een foto en een tekst weer; een verkorte, simpele versie van de tekst wordt uitgesproken.

Zo kan de persoon met afasie een onderwerp aansnijden, samen met de gesprekspartner wat achtergrondinformatie bekijken, om daarna via het persoonlijke gedeelte van het vocabulaire de gevoelens of mening te uiten.

De nieuwsfeiten worden dan ook zo neutraal mogelijk weergegeven.

Op vrijdag worden de gebeurtenissen in Nederland en de rest van de wereld bijgewerkt, op maandag de sport. Voor het voetbal en de Formule 1 bestaan al aparte thema-pagina’s, dus hierover worden alleen uitzonderlijke gebeurtenissen gemeld.

Nieuwsberichten zoals supportersrellen of corrupte sportbestuurders komen ook bij sport terecht.

Meer informatie

Thema-pagina’s zijn voor zowel TouchSpeak op de smartphone als op de tablet. Hoe je een thema-pagina kunt invoegen kun je zien op https://www.touchspeak.nl/thema-paginas/.

maandag 20-03-2023

in categorie:

Geen reactie

Geef je reactie

Laatste reacties

Webshop

  • Bestel online voorlichting, spel- en oefenmaterialen, de Afasie Nieuwslezer, Top! 2Games, Top! Woordvinding en meer.

    Webshop

Als deelnemer heb je toegang tot

Steun Stichting AfasieNet
met een donatie