“MICHEL, acteur verliest de woorden”: nu ook te zien op PICL

De indrukwekkende film”MICHEL, acteur verliest de woorden” is vanaf nu ook te zien via het film-streaming platform Picl.nl.

Al eerder berichtten we over deze indrukwekkende film, die in december 2017 in premiere is gegaan. Je kunt dit bericht hier nogmaals nalezen.

Het film-streaming platform Picl.nl biedt de komende vier maanden ‘Michel, acteur verliest de woorden’ aan. Met Picl kijk je arthouse-films en documentaires die op dit moment in het filmtheater draaien bij je thuis. Gewoon op je tv, tablet of telefoon, op een moment dat het jou uitkomt.

Voor meer informatie over hoe Picl werkt klik hier.
Of ga direct naar de Michel Picl-pagina om te kijken.

De documentaire is deze maand ook nog op het grote doek te zien; oa. in Zaandam, Breda en Venlo. De makers Irma Wijsman of Patrick Minks zijn bij deze voorstellingen aanwezig voor een nagesprek. Voor data en tijden klik hier.

Over de film

In 2014 is bij acteur Michel van Dousselaere een zeldzame vorm van progressieve afasie ontdekt. In  ‘MICHEL, acteur verliest de woorden’ is te zien hoe hij omgaat met het verlies van zijn woorden en daarmee van het vak dat hij al zo lang uitoefent. Samen met zijn vrouw Irma Wijsman zoekt hij naar nieuwe manieren om zich uit te drukken, om scherp te blijven en om op indrukwekkende wijze afscheid te nemen van zijn leven als acteur.

Reacties van het publiek

“Wat ben ik toch ongelooflijk blij dat deze documentaire (…) zo’n goed beeld geeft van wat afasie betekent.”

“Het was ontroerend om te zien hoe Michel van alles uit het leven haalt. Verdrietig omdat er geen weg terug is. Opwekkend om zoveel liefde te zien van partner(s) en van familie en vrienden! Dat geeft moed. Indrukwekkend. Dit ga ik nooit meer vergeten.”

“Heel aangrijpend.”

“Eindelijk gezien! Wat een ontroerend mooie film, nog steeds kippenvel…”

dinsdag 01-05-2018

in categorie:

Geen reactie

Geef je reactie

Laatste reacties

Webshop

  • Bestel online voorlichting, spel- en oefenmaterialen, de Afasie Nieuwslezer, Top! 2Games, Top! Woordvinding en meer.

    Webshop

Als deelnemer heb je toegang tot

Steun Stichting AfasieNet
met een donatie