Laatste blog van Anna Maria en Myrthe

Anna Maria en Myrthe, moeder en dochter, hebben een jaar lang maandelijks een blog geschreven. In de blogs schreef Anna Maria over de ups en downs in het alledaagse leven van een Myrthe, een jonge vrouw met afasie. Dit is hun laatste blog. Wij willen Anna Maria en Myrthe heel hartelijk bedanken voor hun mooie en waardevolle blogs.

Blijven uitleggen

Afasie, ik had er weleens van gehoord maar wat het echt betekende, wist ik niet. En nu leg ik het anderen uit. Toch, ik merk dat het bij veel mensen niet blijft hangen. Als een vriendin mij zegt: “Goh, ik ben heel benieuwd hoe dat is, zo’n stille wereld in je hoofd”, weet ik dat mijn eerdere uitleg over afasie alweer vergeten is. Jammer.

Jammer omdat Myrthe en alle anderen met afasie niet even vlot uit kunnen leggen wat het in houdt. De wereld is snelsnel, zou Myrthe kunnen zeggen. Het is daarom mede aan ons, hun naasten, om het die snelsnel wereld te laten weten. Om die reden waren Myrthe en ik gemotiveerd om elke maand een blog over haar leven te schrijven. Voor AfasieNet, maar ook voor onszelf.

Impact van afasie

Myrthe en ik hebben de blogs gedeeld op social media zodat onze kennissen konden lezen wat de impact is van haar leven met afasie. Om te laten weten waar Myrthe dagelijks tegen aan loopt in de snelsnel communicerende wereld. Dat is nogal wat!

Naast deze blogs heeft Myrthe ook verschillende keren meegewerkt aan artikelen in dagbladen en onlangs in een tijdschrift. En meegedaan aan het prachtige filmpje dat in de Week van de Afasie vorig jaar werd gelanceerd via social media. Als je dit nog niet hebt gezien, ga dan even naar YouTube. Het duurt nog geen vier minuten!

Inspiratiedag

Binnenkort gaan Myrthe en haar partner naar de inspiratiedag “Samen leven met Afasie”. Even tussen lotgenoten en hun naasten, weten dat je volkomen begrepen wordt. Twee jaar geleden was Myrthe er ook. Wat een sprongen heeft zij gemaakt in de tussentijd!

Praten in volzinnen is nog steeds moeilijk, maar met aandacht en geduld kan iedereen prima een gesprek voeren met Myrthe. Lezen en schrijven blijft super lastig, maar Myrthe oefent door. Eens per week krijgt Myrthe nog logopedie. Want haar dochtertje kunnen voorlezen, staat hoog op haar wensenlijst.

Meer zelfvertrouwen

Myrthe’s zelfvertrouwen is enorm gegroeid. Ze gaat steeds meer alleen de wereld in. Wandelend of op haar sport driewiel ligfiets. Met haar broer gaat ze naar de sportschool. Of alleen als het zo uitkomt. Ze brengt haar dochtertje naar het kinderdagverblijf. Pakt de bus, gaat naar de kapper, de tandarts… Dat lijkt gewoon, maar in de snelsnel communicerende wereld blijft het een uitdaging.

Missie

Wij nemen hier nu afscheid, maar Myrthe heeft een duidelijke missie en dat is afasie onder de aandacht blijven brengen. Dus jullie horen nog wel van haar!

Myrthe en Anna Maria

Myrthe en Anna Maria

Geef een reactie

maandag 29-04-2024

in categorie:

Geen reactie

Geef je reactie

Laatste reacties

Webshop

  • Bestel online voorlichting, spel- en oefenmaterialen, de Afasie Nieuwslezer, Top! 2Games, Top! Woordvinding en meer.

    Webshop

Als deelnemer heb je toegang tot

Steun Stichting AfasieNet
met een donatie