Kerstverkoop voor AfasieNet

In Burgum, Friesland, is op 14 december jl. een kerstmarkt georganiseerd waarbij de opbrengst bestemd was voor AfasieNet. Ida Kenniphaas, logopedist van Hersenz Noorderbrug doet verslag van dit mooie initiatief!

Zaterdag 14 december was het zover: de kerstmarkt in Burgum, Friesland. Op initiatief van Grietje van der Meulen verkochten we creaties van mensen met hersenletsel op de kerstmarkt om aandacht te vragen voor afasie.

Grietje is de partner van Hielke van der Meulen. Hielke heeft al jaren afasie en samen ervaren zij dagelijks de veranderingen in de communicatie. Omdat het voor de omgeving vaak toch lastig te begrijpen is en sociale contacten voor Hielke erg belangrijk zijn, wilden ze hier graag verandering in aanbrengen. Daarom besloot Grietje stappen te zetten.
In de eerste plaats vroeg ze betrokken afasietherapeut Ida Kenniphaas of zij mee zou willen werken aan een interview door de lokale krant: Actief. Samen benutten zij de Week van de Afasie om de krant uit te nodigen. Zo kreeg de eerste stap al gauw vorm: https://www.actiefonline.nl/nieuws/algemeen/36810/week-van-de-afasie-een-toekomst-met-afasie-

De volgende stap was: het dorp in. En dat gebeurde dus afgelopen zaterdag. Grietje verkocht samen met de afasietherapeuten Ida Kenniphaas en Miranda Hagenouw van Stichting de Noorderbrug allerlei verschillende artikelen die gemaakt waren op diverse dagbestedingslocaties. Ook Hielke was hierbij zelf grotendeels aanwezig. De sfeer was goed, de reacties positief en de verkoop liep de hele dag lekker door. De totale opbrengst is uitgekomen op €280 en komt volledig ten goede van AfasieNet.

maandag 06-01-2020

in categorie:

Geen reactie

Geef je reactie

Laatste reacties

Webshop

  • Bestel online voorlichting, spel- en oefenmaterialen, de Afasie Nieuwslezer, Top! 2Games, Top! Woordvinding en meer.

    Webshop

Als deelnemer heb je toegang tot

Steun Stichting AfasieNet
met een donatie