Gezocht: Personen met afasie voor onderzoek naar meetinstrument gericht op Communicatieve Participatie

Nicole ter Wal van de Hogeschool Utrecht doet promotieonderzoek naar de ontwikkeling van een afasievriendelijke vragenlijst gericht op het meten van communicatieve participatie. Zij zoekt nu deelnemers voor een interview hierover.

Door problemen in de spraak, taal, stem en/of gehoor wordt communiceren lastig. Het gevolg hiervan op deelname aan de samenleving kan groot zijn. Het is daarom van groot belang om de communicatie in sociale situaties te onderzoeken en te behandelen.

Er zijn in Nederland geen bruikbare instrumenten om communicatieve participatie in kaart te brengen. Samen met mensen met spraak-, taal-, stem- en gehoorproblemen, logopedisten én onderzoekers is een conceptvragenlijst ontwikkeld dat communicatieve participatie beoogt te meten. Er moet nu worden onderzocht of de vragenlijst volledig is voor mensen met spraak-/taal-/stem/gehoorproblemen en of de vragen goed te begrijpen zijn.

Dit onderzoek is deel van een groot promotieonderzoek naar de ontwikkeling van een afasievriendelijke vragenlijst gericht op het meten van communicatieve participatie.

Wat houdt meedoen voor de participant in

Na het geven van toestemming, wordt de participant uitgenodigd voor een interview. Hierin worden een aantal vragen gesteld over hoe goed de participant de vragen in de conceptvragenlijst begrijpt en of er naar zijn/haar mening nog vragen missen. De verwachting is dat het interview 1-2 uur duurt. De interviews zullen worden opgenomen met een audioapparaat.

Meer informatie of deelnemen?

Wil je meer informatie over dit deelonderzoek en voorwaarden voor deelname? Klik dan hier voor de informatiebrief!

Ken jij mensen die problemen ervaren in de spraak, taal, stem en/of gehoor, die mee zouden willen en kunnen doen aan dit onderzoek? Neem dan contact op met Nicole ter Wal (nicole.terwal@hu.nl).

Aanmelden kan tot 5 december.

maandag 25-10-2021

in categorie:

Geen reactie

Geef je reactie

Laatste reacties

Webshop

  • Bestel online voorlichting, spel- en oefenmaterialen, de Afasie Nieuwslezer, Top! 2Games, Top! Woordvinding en meer.

    Webshop

Als deelnemer heb je toegang tot

Steun Stichting AfasieNet
met een donatie