Gezocht: ervaringsverhalen ondersteunde communicatie

Twee studenten logopedie aan de Fontys Paramedische Hogeschool zijn bezig met een project voor ISAAC-NF (International Society for Alternative and Augmentative Communication, Nederlands-Vlaamse tak). Zij zijn op zoek naar ervaringsverhalen omtrent ondersteunde communicatie.

Professionals, ouders, OC-gebruikers, adviseurs en ontwikkelaars van communicatie ondersteunende hulpmiddelen en/of software (ook apps) hebben allen (veel) ervaringen met betrekking tot communicatie en hoe deze te ondersteunen. ISAAC-NF wil deze ervaringen graag breder delen, zodat iedereen hiervan kan leren.

Dit kan gaan over de ervaring met bijvoorbeeld het werken met een bepaald hulpmiddel (bij een bepaalde doelgroep), een app, een andere communicatiemethode, maar ook over hoe het proces is verlopen in de keuze van die bepaalde methode. Eigenlijk alles wat ingezet wordt om te streven naar passende communicatie voor iedereen.

De studenten hebben hiervoor een informatiebrief en een format opgesteld. Elke andere vorm waarin je zelf een verhaal zou willen delen, is óók prima en horen de studenten graag.

Voor meer informatie of vragen kun je contact opnemen met Amber van Goor en Maureen van Kaathoven, a.vangoor@student.fontys.nl

dinsdag 30-05-2017

in categorie:

Geen reactie

Geef je reactie

Laatste reacties

Webshop

  • Bestel online voorlichting, spel- en oefenmaterialen, de Afasie Nieuwslezer, Top! 2Games, Top! Woordvinding en meer.

    Webshop

Als deelnemer heb je toegang tot

Steun Stichting AfasieNet
met een donatie