Ergotherapeuten gevraagd voor Hulpvraag-Inventarisatie bij Personen Met Afasie

Evelijn Raven-Takken, docent aan de Hogeschool Utrecht, heeft onderzoek gedaan naar de hulpvraag-inventarisatie door ergotherapeuten bij personen met afasie. Er wordt nu door studenten ergotherapie van de HvA een vervolgonderzoek gedaan. Zij zoeken ergotherapeuten die mee willen werken.

In 2022 is het onderzoek HIPMA (Hulpvraag-Inventarisatie bij Personen Met Afasie) uitgevoerd. Uit dit onderzoek kwam naar voren dat er in de praktijk onder ergotherapeuten behoefte is aan materialen om de hulpvraag uit te vragen voor de klinische en de poliklinische fase. De materialen voor de klinische fase zijn inmiddels bijna klaar. Dit wordt de HU-ADL. Doel is dit voor de zomervakantie voor het werkveld beschikbaar te hebben.

Voor de poliklinische fase vragen wij nu de hulp van ergotherapeuten. Vier studenten ergotherapie van de Hogeschool van Amsterdam doen onderzoek naar de bruikbaarheid van de nieuwe Activity Card Sort (ACS) bij personen met afasie (PMA). Zij zoeken ergotherapeuten die bij willen dragen aan hun onderzoek.

De vraag is of je met de nieuwe ACS en een handleiding een hulpvraag-gesprek met een PMA zou willen voeren. Daarna bevragen de studenten je op je ervaringen. Geschatte tijdsinvestering: 2 uur, waarvan 1 uur met de PMA.

Meer informatie of meedoen?

Als je mee wil doen, kunt u contact opnemen met Iris.mekel@hva.nl.

Voor nadere informatie kun je terecht bij Evelijn.raven@hu.nl.

Ben je logopedist?

Ben je logopedist en werk je in een instelling? Stuur dit bericht dan door naar je collega’s ergotherapie!

maandag 24-04-2023

in categorie:

Geen reactie

Geef je reactie

Laatste reacties

Webshop

  • Bestel online voorlichting, spel- en oefenmaterialen, de Afasie Nieuwslezer, Top! 2Games, Top! Woordvinding en meer.

    Webshop

Als deelnemer heb je toegang tot

Steun Stichting AfasieNet
met een donatie