Eindbijeenkomst onderzoeksproject CommuniCare

Op donderdag 8 oktober 2020 wordt het onderzoeksproject ComuniCare feestelijk afgesloten met presentaties en workshops.

Het CommuniCare project van het Lectoraat Logopedie- Participatie door Communicatie van de Hogeschool Utrecht is uitgevoerd van februari 2018- februari 2020. In het project is een interventie ontwikkeld om de communicatie tussen zorgprofessionals en personen met afasie te verbeteren. Implementatieonderzoek is uitgevoerd in verschillende zorginstellingen in Nederland.

Afasie is een ingrijpend gevolg van hersenletsel. Iemand met afasie kan niet meer zeggen wat hij wil of bedoelt, en heeft ook vaak moeite met het begrijpen van wat iemand anders zegt. Dit heeft impact op het dagelijks leven van de persoon zelf en zijn naasten. Het doel van het onderzoeksproject CommuniCare is om de communicatie tussen personen met afasie, naasten en zorgprofessionals te verbeteren.

Samen met mensen met afasie werd een prachtige poster ontwikkeld: ‘Personen met afasie hebben ook recht van spreken. Geef ze de gelegenheid’.

Je kunt helpen aandacht te vragen voor afasie door de poster te delen via sociale media of door hem op een zichtbare plaats op te hangen. Meer informatie en downloaden poster: https://husite.nl/communicare/

Programma en aanmelden

Hieronder kun je het volledige programma van de eindbijeenkomst inzien en downloaden.

Aanmelden kan via deze link.

zondag 20-09-2020

in categorie:

Geen reactie

Geef je reactie

Laatste reacties

Webshop

  • Bestel online voorlichting, spel- en oefenmaterialen, de Afasie Nieuwslezer, Top! 2Games, Top! Woordvinding en meer.

    Webshop

Als deelnemer heb je toegang tot

Steun Stichting AfasieNet
met een donatie