Buddy-systeem voor mensen met afasie

Laura Mertens, logopedist en masterstudent Spraak-Taalpathologie aan de Radboud Universiteit Nijmegen, is aan het onderzoeken hoe een buddy-systeem voor mensen met afasie kan worden opgezet. Hierbij wordt een PMA gekoppeld aan een logopedie student. Zij heeft op LinkedIn hierover een bericht geplaatst.

Ook Ellen en Piet Dijkhuizen zijn bij haar initiatief betrokken. Ellen is bestuurslid van Stichting AfasieNet, haar man Piet heeft een ernstige afasie. Zij hebben op 6 februari jl. verteld over hun ervaringen aan logopedie studenten van de Hogeschool Arnhem Nijmegen. Onder de logopedie studenten is vervolgens gepeild of er interesse is voor het opzetten van een buddy-systeem. De animo bleek hoog!

Het idee is om wekelijks een activiteit te gaan ondernemen. Voor de persoon met afasie een perfecte manier om talig of sociaal lastige activiteiten weer te gaan ondernemen, voor de student een perfecte manier om ervaring op te doen met de doelgroep en een bijdrage te leveren aan het vergroten van de participatiemogelijkheden van de PMA.

De volgende stap is onderzoeken hoe dit buddy systeem in de praktijk kan gaan werken.

Geïnteresseerd? Neem dan contact op met Laura Mertens: L1.Mertens@student.ru.nl

vrijdag 15-02-2019

in categorie:

Geen reactie

Geef je reactie

Laatste reacties

Webshop

  • Bestel online voorlichting, spel- en oefenmaterialen, de Afasie Nieuwslezer, Top! 2Games, Top! Woordvinding en meer.

    Webshop

Als deelnemer heb je toegang tot

Steun Stichting AfasieNet
met een donatie