Blog van Sem Theuniszen: het coronavirus

Sem Theuniszen is sinds 2014 werkzaam als logopedist in het Laurentius Ziekenhuis Roermond. Zij werkt met mensen met niet-aangeboren hersenletsel in zowel de acute als revalidatiefase. Dagelijks werkt ze met personen met afasie. Elke maand schrijft zij een blog over haar ervaringen die ze graag met jullie zou willen delen. Deze maand schrijft Sem over het corona virus.

Op dit moment zit ik thuis in het zonnetje in de tuin te bedenken waar ik het in dit blog over ga hebben. Het coronavirus. Dat is het eerste dat in me opkomt, maar misschien komt het ook omdat we er 24/7 mee bezig zijn. Bizar, hoe dit virus de hele wereld op z’n kop gezet heeft.

In het ziekenhuis is het stil. Geen polibezoeken, geen vrijwilligers, geen patiëntenbezoek.

Wij, revalidatietherapeuten, verrichten op dit moment andere werkzaamheden zoals het ophalen, ruilen en brengen van patiëntenwas en het brengen en halen van patiënten voor onderzoeken in het ziekenhuis. Heel fijn vind ik het, dat we iets kunnen betekenen voor het ziekenhuis, de verpleging, de artsen en de patiënten. Maar wat mis ik mijn eigen behandelkamer, mijn eigen collega’s en mijn eigen patiënten.

Tussen deze werkzaamheden door ben ik ook een aantal uurtjes per week ‘gewoon’ logopedist op de verpleegafdelingen. Vorige week videobelde ik met de telefoon van een klinische afasiepatiënt naar zijn partner want ook deze patiënten mogen momenteel geen bezoek ontvangen. Dit videobellen voelde zo onwerkelijk. Een kind van 3 jaar dat aan de andere kant van het scherm haar vader toespreekt om een paar hapjes te eten en hem probeert te motiveren om iets te kunnen zeggen. Dat zeggen van woorden is niet gelukt, maar zijn ogen spraken boekdelen. Het zijn de kleine dingen in het leven en ook nu moeten we er voor elkaar zijn. Juist nu.

En als ik dan aan het eind van de dag naar huis ga, dan realiseer ik me weer hoe mooi ons beroep eigenlijk is.

#staysafe

maandag 20-04-2020

in categorie:

Geen reactie

Geef je reactie

Laatste reacties

Webshop

  • Bestel online voorlichting, spel- en oefenmaterialen, de Afasie Nieuwslezer, Top! 2Games, Top! Woordvinding en meer.

    Webshop

Als deelnemer heb je toegang tot

Steun Stichting AfasieNet
met een donatie