Aandacht voor afasie – actie

In de week van de afasie heeft het bestuur van AfasieNet een gerichte ‘aandacht voor afasie’ -actie gehouden! We delen hierbij graag de uitkomst hiervan. Deze actie kwam voort uit de discussie die we afgelopen jaar hebben gevoerd over de Ruinerwold zaak.

Persbericht

We hebben een persbericht gestuurd naar de Orde van Advocaten, de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie en een vertegenwoordiger van politie / OM, de zogenaamde Landelijke deskundigheids Makelaar (LDM).
Deze organisaties hebben we gewezen op het belang van ondersteunde communicatie bij eventuele cliënten met afasie. Daarbij kan AfasieNet helpen bij het zoeken naar een logopedist in een bepaalde regio.

Reactie van de Landelijke Deskundigheidsmakelaar (LMD)

We ontvingen een zeer geïnteresseerde reactie van dhr. Henzen. Hij staat aan het hoofd van het bureau Landelijke Deskundigheidsmakelaar (LDM) van de politie. Dit is ook de plek waar het OM te rade gaat wanneer zij op zoek zijn naar deskundigheid op welk gebied dan ook. Dit kan getuige-deskundigen betreffen, maar het kan ook gaan om ondersteuning of advies bij het horen van getuigen, slachtoffers of verdachten. Zo kennen ze al de afdeling ‘Verhoor Kwetsbare Verdachten’ (VKV), waar onze doelgroep eigenlijk mooi in past!

We hebben met dhr. Henzen afgesproken dat het LDM AfasieNet bekend maakt bij de diverse afdelingen en regio’s in hun organisatie.

Ook attendeerde dhr. Henzen ons erop dat wij ook actief bij het LDM kunnen aangeven wanneer wij in onze praktijk bemerken dat een communicatie kwetsbaar persoon in aanraking is gekomen met justitie en ondersteuning in de communicatie gewenst is. Laat dit dan ook altijd via info@afasienet.com weten. Dineke Blom en Marjolein Deiman worden binnenkort namens AfasieNet als eerste contactpersonen hiervoor gescreend en geïnstrueerd in het kader van privacy en veiligheid.

Regionale contactpersonen

Het bestuur van AfasieNet zal een aantal AfasieNet deelnemers uit de verschillende regio’s benaderen of zij als regionaal contactpersoon willen optreden wanneer er vragen van Justitie / OM komen met betrekking tot informatie over of ondersteuning bij een persoon met afasie.

maandag 20-12-2021

in categorie:

Geen reactie

Geef je reactie

Laatste reacties

Webshop

  • Bestel online voorlichting, spel- en oefenmaterialen, de Afasie Nieuwslezer, Top! 2Games, Top! Woordvinding en meer.

    Webshop

Als deelnemer heb je toegang tot

Steun Stichting AfasieNet
met een donatie