Partnertraining bij afasie

11-01-2024 t/m 08-02-2024

Wil je de partner van je cliënt met afasie meer betrekken in de behandeling en ervoor zorgen dat je praktische adviezen voor de communicatie thuis ook worden ingezet? Mis je hierbij een theoretische onderbouwing en gestructureerde aanpak? In deze cursus worden verschillende mogelijkheden van partnertraining bij afasie besproken en met elkaar vergeleken. Na de eerste cursusdag ga je in je eigen praktijk aan de slag met een door jou gekozen methode. Door de praktijkgerichte insteek van deze cursus kun je de geleerde kennis direct toepassen in je eigen werkomgeving.


Starttijd

9.30-16.30


Kosten

€ 818,- incl.BTW


Plaats

Utrecht


Contactgegevens

https://www.proeducation.nl/opleiding/partnertraining-bij-afasie.html?tab=algemeen

Resultaat

  • Je past het PACT-partnerinterview toe in je praktijk
  • Je past Conversational Coaching toe in je praktijk
  • Je kent het verschil tussen een interactieve (PACT) aanpak en een Conversational Coaching aanpak
  • Je bent in staat om PACT toe te passen in je praktijk (dit is alleen haalbaar als je eerder de basiscursus PACT hebt gevolgd)

Doelgroep

Deze cursus is bedoeld voor logopedisten, die regelmatig met mensen met afasie werken en een praktische invulling willen geven aan de therapie op participatieniveau (ICF). Het kan van toegevoegde waarde zijn als je eerder de basiscursus PACT hebt gevolgd, maar dit is geen voorwaarde.

Aanpak

In deze cursus wisselen theorie en praktijk elkaar af. De docent geeft een overzicht van diverse vormen van partnertraining en de manier om partners hierop voor te bereiden, zoals beschreven in de literatuur. Voor deze cursus zijn 3 methoden geselecteerd om praktisch mee aan de slag te gaan: het PACT-partnerinterview, Conversational Coaching en de PACT-aanpak. Het is belangrijk dat je tijdens de cursus een cliënt met afasie met gesprekspartner in gedachten neemt, die kan meewerken aan opdrachten die je tussen de lesdagen uitvoert.

Voor deelnemers die eerder de PACT Basiscursus volgden, biedt deze cursus de mogelijkheid om een PACT-case in te brengen. Dit is echter geen voorwaarde voor deelname. Andersom kan deze eerste kennismaking met het werken met partners een aanzet zijn om je verder in PACT te gaan verdiepen. In deze cursus staat het werken met partners van afasiepatiënten centraal.

De cursus wordt gegeven in een groep van 12 tot 18 deelnemers en heeft een studiebelasting van 12 contacturen en 6 uur zelfstudie.

Docent

De cursus wordt verzorgd door dr. Sandra Wielaert. Zij is logopedist van het Afasieteam van Rijndam Revalidatie in Rotterdam. Sandra heeft ruime ervaring in de diagnostiek en behandeling van mensen met afasie. Voor haar eigen promotie nam zij deel aan diverse wetenschappelijke onderzoeken en verzorgde zij al vele Post HBO-cursussen. Zij vormt samen met Philine Berns, Master of Science, de redactie van 2 casuïstiek boeken Status afasietherapie. Hiervoor ontvingen zij in 2015 de Branco van Dantzig prijs.