Meten op activiteitenniveau bij afasie

19-04-2018 t/m 31-05-2018

Er zijn verschillende tests om de communicatieve vaardigheden van afasiepatiënten te meten. Met de ANTAT worden de verbale vaardigheden getest, met de Scenariotest ook de non-verbale mogelijkheden. In de cursus worden de ANTAT en de Scenariotest in relatie tot elkaar besproken. Ook komen er andere instrumenten aan bod die u kunt gebruiken om de communicatieve vaardigheden van afasiepatiënten in kaart te brengen. Om uw expertise te vergroten oefent u met afname en scoring en test u uw eigen cliënt na de eerste cursusdag. Op de tweede cursusdag bespreken we de ervaringen en kunt u de nieuwe kennis meteen toepassen in de praktijk.


Kosten

679


Plaats

Rotterdam


Contactgegevens

https://www.proeducation.nl/Paramedisch/Cursus/Meten-op-Activiteitenniveau-bij-Afasie.html

Doelgroep

U bent als logopodist werkzaam met mensen met neurologische taalstoornissen.

 

Resultaat

U kunt de ANTAT en de Scenariotest op betrouwbare wijze afnemen.
U kunt de ANTAT en de Scenariotest op de juiste wijze scoren.
U kunt het gebruik van ANTAT en de Scenariotest integreren in uw eigen klinische praktijk.

Aanpak

Aanpak
Na afloop van deze cursus heeft u meer kennis over de ANTAT en de Scenariotest en de relatie tussen deze twee tests. U doet ervaring op door het maken van een praktijkopdracht en oefent tijdens de cursus met een onderwijsleergesprek, een rollenspel en met de scoring van testafnamen van video/audio.

De cursus wordt gegeven in een groep van 12 tot 20 deelnemers en heeft een studiebelasting van 12 contacturen en een aantal uren zelfstudie.

 

Docent

Deze cursus wordt gegeven door Dr. Sandra Wielaert en Drs. Jiska Wiegers. Sandra is gepromoveerd op het gebied van afasie en is co-auteur van het boek ‘Status afasietherapie’, waarvoor zij de Branco van Dantzig-prijs ontving. Sandra is ook werkzaam bij het Afasieteam van Rijndam Revalidatie. Jiska is gespecialiseerd in de neurolinguistiek en werkt als klinisch linguist bij het Afasieteam van Rijndam Revalidatie.

Programma

In deze praktische cursus komen de volgende onderwerpen aan bod:

Afname en scoring van de ANTAT en de Scenariotest.
Klinisch redeneren m.b.t. positie ANTAT / Scenariotest ten opzichte van andere meetinstrumenten op vaardigheidsniveau.
Kritische reflectie op praktijkopdrachten.