Groepstherapie bij afasie

10-11-2016

 

Groepstherapie bij afasie: check je case!

Groepstherapie is een onmisbare link in de afasietherapie. Training in de afasiegroep vormt een mooie basis voor het oefenen van vaardigheden en het is een brug naar participatie. Van de therapeut van een afasiegroep wordt veel gevraagd. Het praktisch toepassen van therapeutische vaardigheden is essentieel, en complex.
Heb jij ook het gevoel dat er meer te halen valt uit groepsbehandeling bij afasie? Worstel je soms ook met jouw rol in de groep? Wil je jouw ervaringen wel eens spiegelen aan die van anderen en inspiratie op doen, om de therapeutische waarde van de groepsbehandeling naar een hoger niveau te tillen? En durf je het aan om feedback te krijgen op je eigen handelen? Dan is deze cursus iets voor jou.

 


Doelgroep

Logopedisten die werken met afasiepatiënten in zowel de revalidatiefase als de chronische fase en ruime ervaring hebben met groepstherapie bij afasie.
Het is aan te bevelen vooraf aan deze cursus de cursus ‘Groepstherapie bij Afasie: een onmisbare schakel’ te volgen. Deze dag vormt een prima praktisch vervolg op voorgenoemde cursus.

Doel

De deelnemers:
.   wisselen ervaringen met groepstherapie uit
.   hebben inzicht in hun eigen vaardigheden als groepstherapeut
.   ontwikkelen hun therapeutische vaardigheden op het gebied van groepstherapie bij afasie

Data

Donderdag 10 november 2016

Accreditatiepunten

Indien gewenst wordt accreditatie aangevraagd.

Inhoud en werkwijze

Tijdens deze cursus staan jouw ervaringen met groepstherapie bij afasie centraal. Je levert vooraf een dvd- of video-opname in en geeft op een checklist aan waar je feedback op zou willen krijgen. Op de cursusdag wissel je ervaringen uit en vindt er coaching plaats bij het oefenen met nieuwe vaardigheden.

Toetsing

Geen

Duur

Voorbereidingsopdracht ( 2 SBU)
Cursusdag (6 SBU)
Er is geen eindopdracht

Docent

Logopedist, Line Atsma
Psycholoog Revalidatie Friesland

Kosten

€ 250,- per persoon
incl. koffie/thee en lunch en materiaal.

Materiaal/literatuur

Bij aanvang van de cursus ontvang je een reader met daarin de inhoud van de cursus en aanvullende literatuur.