Cognitieve communicatiestoornissen

12-06-2020

Cognitieve communicatiestoornissen staan steeds meer in de belangstelling bij logopedisten. Ten aanzien van de screening is een nieuw instrument op de markt. Over de behandeling van cognitieve communicatiestoornissen is nog weinig bekend. De logopedisten van Revalidatie Friesland hebben aan de hand van de inzichten die zij hebben opgedaan bij de Interdisciplinaire Cognitieve Behandeling (ICB) behandelmethoden voor cognitieve communicatiestoornissen ontwikkeld.

 


Kosten

450


Contactgegevens

Cognitieve communicatiestoornissen

Doelgroep

Doelgroep
Logopedisten die werken met mensen met cognitieve communicatiestoornissen.

 

Doel

Doel
Vergroten van kennis over cognitieve communicatiestoornissen t.a.v. onderzoek en behandeling.

 

Inhoud en werkwijze

In deze cursus maak je kennis met het AfasieNet CCS, een screeningsinstrument voor cognitieve communicatiestoornissen en behandelmateriaal voor deze specifieke doelgroep. Het theoretisch gedeelte gaat in op de kenmerken van cognitieve communicatiestoornissen en de hierbij mogelijke behandelmethoden uit het Handboek voor Interdisciplinaire Cognitieve Behandeling. Daarna oefen je met je medecursisten het toepassen van de methoden aan de hand van praktische oefeningen en casuïstiek.

Diversen

Duur
Voorbereidingsopdracht (1 SBU)
1 cursusdag (6 SBU)

Docent
Klinisch linguïst/logopedist, Dr. Joost Hurkmans

Kosten
€ 450,- incl. materiaal, koffie/thee en lunch

De cursus wordt ook incompany aangeboden. Voor meer informatie hierover kunt u contact opnemen met de coördinator van de Academie, Marijke de Graaf, academie@revalidatie-friesland.nl of op tel.nr. 088 580 1218.
Afhankelijk van de aanmeldingen kan de cursus worden aangeboden op een locatie centraal in Nederland.

 

Accreditatiepunten
NVLF 6 punten

Eerdere beoordeling
8