Cognitieve communicatie stoornissen

11-04-2024

Cognitieve communicatiestoornissen staan steeds meer in de belangstelling bij logopedisten. Ten aanzien van de screening is een nieuw instrument op de markt. Over de behandeling van cognitieve communicatiestoornissen is nog weinig bekend. De logopedisten van Revalidatie Friesland hebben aan de hand van de inzichten die zij hebben opgedaan bij de Interdisciplinaire Cognitieve Behandeling (ICB) behandelmethoden voor cognitieve communicatiestoornissen ontwikkeld.


Kosten

€ 450,- incl. materiaal, koffie/thee en lunch


Plaats

Beetsterzwaag


Contactgegevens

https://academie.revalidatie-friesland.nl/cursus/behandelmethoden-cognitieve-communicatiestoornissen/

Doelgroep

Logopedisten die werken met mensen met cognitieve communicatiestoornissen.

 

Doel

Vergroten van kennis over cognitieve communicatiestoornissen t.a.v. onderzoek en behandeling.

Inhoud en werkwijze

In deze cursus maak je kennis met het cognitieve communicatiestoornissen. Je doet informatie op over diagnostiek en behandelmateriaal voor deze specifieke doelgroep. Het theoretisch gedeelte gaat in op de kenmerken van cognitieve communicatiestoornissen en de hierbij mogelijke behandelmethoden uit het Handboek voor Interdisciplinaire Cognitieve Behandeling. Daarna oefen je met je medecursisten het toepassen van de methoden aan de hand van praktische oefeningen en casuïstiek.

Duur

Voorbereidingsopdracht (2 SBU)
1 cursusdag (6 SBU)

Accreditatiepunten

8 (via Stichting Kwaliteitsregister Paramedici/ADAP)

Docenten

Line Atsma, logopedist/klinisch linguïst
Doriene van der Kaaden, GZ-psycholoog/logopedist

Incompany

De cursus wordt ook incompany aangeboden. Voor meer informatie hierover kan je contact opnemen met Line Atsma, via academie@revalidatie-friesland.nl of 088 580 1287.