ANTAT en Scenariotest in de Dagelijkse Praktijk

06-04-2020 t/m 22-05-2020

Wilt u de communicatieve vaardigheden van afasiepatiënten in kaart brengen? Dan zijn er verschillende tests om deze communicatieve vaardigheden te meten. Met de ANTAT worden de verbale vaardigheden getest, met de Scenariotest ook de non-verbale mogelijkheden. In deze cursus worden de ANTAT en de Scenariotest in relatie tot elkaar besproken. Ook komen er andere instrumenten aan bod. Om uw expertise te vergroten oefent u met afname en scoring en test u uw eigen cliënt na de eerste cursusdag. Op de tweede cursusdag bespreken we uw ervaringen en kunt u de nieuwe kennis meteen toepassen in de praktijk.

 


Kosten

€ 734


Plaats

Rotterdam


Contactgegevens

https://www.proeducation.nl/cursus/logopedie/antat-en-scenariotest-in-de-dagelijkse-praktijk.html?tab=algemeen

Resultaat

–         U neemt de ANTAT en de Scenariotest op betrouwbare wijze af

·         U kunt de ANTAT en de Scenariotest op de juiste wijze scoren

·         U kunt het gebruik van de ANTAT en de Scenariotest integreren in uw eigen klinische praktijk

 

Doelgroep

U bent als logopedist werkzaam met mensen met neurologische taalstoornissen.

Aanpak

Na afloop van deze cursus heeft u meer kennis over de ANTAT en de Scenariotest en de relatie tussen deze 2 tests. Tijdens de cursusdagen oefent u de testafnamen in een rollenspel en gaat u aan de slag met het scoren van de tests aan de hand van audio- en/of video-opnamen van de docent. Na de eerste cursusdag oefent u in het kader van de praktijkopdracht de afname en scoring van één van de tests bij een cliënt uit uw eigen klinische praktijk.

Professionals

Deze cursus wordt gegeven door dr. Sandra Wielaert en drs. Jiska Wiegers. Sandra is gepromoveerd op het gebied van afasie en is coauteur van het boek Status afasietherapie, waarvoor zij de Branco van Dantzig-prijs ontving. Sandra is ook werkzaam bij het Afasieteam van Rijndam Revalidatie. Jiska is gespecialiseerd in de neurolinguïstiek en werkt als klinisch linguïst bij het Afasieteam van Rijndam Revalidatie.