Nieuwsbrief afasiecentrum Veenendaal

Afasiecentrum Veenendaal heeft een nieuwsbrief voor AfasieNet geschreven.

Afasiecentrum Veenendaal

Wij zijn deelnemers van het afasiecentrum Veenendaal. Wij komen wekelijks bij elkaar om samen te oefenen. Tevens proberen wij om gezamenlijk elkaar te steunen. De groep bestaat uit 15 personen.

Onderstaand een aantal ervaringen van deelnemers. Deze ervaringen zijn door de deelnemers zelf opgeschreven of hebben zij zelf aan andere deelnemers duidelijk kunnen maken door gebruik te maken van totale communicatie.

Wilke

Toen ik hier in het begin kwam was het praten moeilijker. In het jaar daarop heb ik veel geleerd over communicatie en heb ik geleerd om de telefoon te gebruiken.

Door de psychomotorische therapie heb ik geleerd dat het lopen veel beter gaat.
Voor mij is het belangrijk dat je niet de enige bent met afasie, maar dat iedereen op zijn eigen manier problemen heeft. Afasie is een verzamelnaam voor verschillende problemen. Als deelnemer heb ik dat heel duidelijk geleerd.

Tijdens het computeren ben ik bezig met foto’s sturen. Vroeger stuurde mijn secretaresse de mails. Nu heb ik bij het afasiecentrum geleerd hoe ik zelf mails kan sturen.

Cor

Door wat ik geleerd heb op het Afasiecentrum kan ik mezelf redden met het praten. Het praten gaat makkelijker. Door Facebook beter te leren gebruiken, kan ik gemakkelijker berichten versturen.
Ik vind het belangrijk dat het op het centrum onderling gezellig is.

Corien

Ik ben op een wonderlijke manier bij het Afasiecentrum terecht gekomen. Na mijn revalidatie bij Klimmendaal Arnhem was ik “klaar”. Tot ziens ! Na mijn revalidatie ben ik op eigen initiatief begonnen met Logopedie in Bennekom. Ik ben daar via folders bekend geworden met Afasiecentrum Boogh.

Bij Boogh ben ik begonnen met Hersenz. Sporten was een onderdeel van Hersenz. Door het sporten ben ik zekerder geworden van mijzelf. Na de Hersenz module ben ik bij het Afasiecentrum begonnen en ben ik blijven sporten. Het belangrijkste van het Afasiecentrum is het contact met lotgenoten.

Arie

Het spreken is voor mij moeilijk, ik maak mij duidelijk door gebaren, mimiek en tekenen. Ook gebruik ik het beeldwoordenboek.

Bert

Ik merk dat mensen in het dagelijks leven niets tegen mij zeggen en meer langs mij heen lopen. In het Afasiecentrum merk ik dat dit niet gebeurd. Aan het begin kon ik niet spreken en nu kan ik in woorden mij duidelijk maken. Het blijft moeilijk. Thuis heb ik een grote garage waar ik kunst maak van speksteen. Ik maak daarnaast schilderijen op een doek. Ik praat nu meer met mijn handen.

Jan

Door totale communicatie; gebaren, tekenen of mijn iPad kan ik mij duidelijk maken naar mijn omgeving. Dit is het belangrijkste wat ik in het Afasiecentrum heb geleerd.

Hans

Ik heb 5 jaar geleden een herseninfarct gehad, en ben nu 3 jaar bij het Afasiecentrum. Als je nu kijkt hoe mijn praten vooruit is gegaan in die jaren, is het een verschil van dag en nacht en dit geldt vooral voor mijn geheugen. 1,5 jaar geleden is mij Wordfeud geleerd, en dat is voor mij een grote verbetering geweest. En de iPad is een mooie uitvinding. Ik communiceer naar de buitenwereld via de mail want bellen lukt niet meer. Om met lotgenoten samen te zijn doet de mens ook goed en voor de t.v. zitten wordt je ook niet beter van. Een mooie bijkomstigheid is dat het nog gezellig is ook.

Jan

Ik kom nu ongeveer 2 jaar naar het Afasiecentrum omdat het moeilijk voor me is om verhalen te vertellen. Ook kan ik soms de woorden niet vinden. Ik vind het fijn om hiermee te blijven oefenen. Daardoor wordt het makkelijker voor me. Ook is het contact met anderen fijn. Je wordt hier niet uitgelachen als je stottert. Je leert ook van anderen.

Meer informatie?

Boogh Afasiecentrum biedt volwassen mensen met afasie behandeling, begeleiding en training in de chronische fase. Door het multidisciplinaire behandelteam worden persoonlijke doelstellingen geformuleerd. Betrokken disciplines: afasietherapeuten/logopedie, psychologie, activiteitenbegeleiding, psychomotorische therapie, revalidatiearts.  De behandeling is altijd maatwerk, maar heeft in het algemeen tot doel om mensen met afasie beter te laten deelnemen aan de samenleving.

Zie de site van Stichting Boogh en/of Hersenz.

 

Of mail naar: behandeling@boogh.nl

1 reactie

Dit artikel is meer dan 60 dagen oud. Reageren is niet meer mogelijk.

zaterdag 31-03-2018

in categorie:

1 reactie

Geef je reactie

Laatste reacties

Steun Stichting AfasieNet
met een donatie