Ellen Dijkhuizen over haar rol als naaste (deel 2)

Ellen Dijkhuizen, ook bekend van de Praatgroep Afasie en Spraakapraxie op Facebook, vertelt haar verhaal als naaste. In dit tweede deel het verhaal over een hernieuwde relatie.

Voor het vorige deel, klik hier.

Hoe is het nu drie jaar later?

Eigenlijk hartstikke goed, we zijn blij en dankbaar dat we elkaar hebben! We hebben onze weg gevonden en de verwachtingen bijgesteld. Piet is inmiddels afgekeurd, we hebben een hond, dat is wel zo gezellig…

Piet gaat 3 keer in de week naar de sportschool, want fysiek is hij redelijk in orde. Hij vindt sporten heerlijk en hij vindt het fijn om onder de mensen te zijn. Op dinsdag komt er een neef met hem de krant doornemen (want lezen lukt helaas niet) en praten ze over voetbal. Een dag in de week gaat Piet naar het afasiecentrum. Daarnaast gaan we de laatste vrijdag van de maand naar het afasiecafé in Utrecht. Het is fijn om samen met lotgenoten te zijn, voor hem, maar ook voor mij.

Ik heb ook deelgenomen aan een partnergespreksgroep, welke aangeboden werd door het afasiecentrum. Hier deelden we met vier vrouwen onze ervaringen. De herkenbaarheid was zo ontzettend fijn, ze begrijpen je situatie pas echt. We hebben nog steeds contact en zien elkaar regelmatig.

Dankbaar

Als ik terugkijk, was het een pittige tijd en ondanks de logopedie, afasietherapie en muziektherapie heeft Piet helaas niet de vooruitgang geboekt, waar we zo gehoopt hadden. Maar dat wil niet zeggen dat er niets gebeurd is… Piet is heel handig op zijn iPad geworden, waardoor hij meer duidelijk kan maken. Ook probeert hij af een toe een woordje op te schrijven. Het praten is niet veel, maar toch ietsje verbeterd.

Maar toch ben ik dankbaar, want ik was Piet bijna kwijt, dan is dit toch zeker al winst! Piet is een heerlijk positief mens en dat helpt mij ook zeker. We kijken naar hetgeen nog wel lukt en dat ik best heel veel. We genieten van elkaar en gaan lekker samen op pad (natuurlijk met boekje, pen en iPad).

Daarnaast volg ik alles op het gebied van afasie en spraakapraxie, want wellicht kan ik hem toch nog ergens mee verder helpen. Ik deel dan ook deze informatie op de FB pagina Praatgroep Afasie en Spraakapraxie, waar al meer dan 200 mensen lid van zijn. Iedereen die te maken heeft met deze onderwerpen, op wat voor manier dan ook, is van harte welkom! Hier kun je ook je ervaringen delen of vragen stellen.

1 reacties

  • Geweldig Piet, iPad .
    Dan we samen chatten ?? .
    Sporten, fitness is HEEL goed voor je lijf en geest ??️.
    Gr. Rene
    Groeten Ellen ?

Dit artikel is meer dan 60 dagen oud. Reageren is niet meer mogelijk.

zaterdag 24-02-2018

in categorie:

1 reactie

Geef je reactie

Laatste reacties

Steun Stichting AfasieNet
met een donatie