De blog van Albert Nouse

Deze maand schrijft Albert Nouse over de vogels in coronatijd.

Ik zit voornamelijk thuis in de coronatijd. Af en toe met de auto om boodschappen en dat is het dan om de deur uit te gaan.

Mijn vrouw had een bakje gekregen. Dat bakje was voor de vogels om te drinken en te badderen. En ze had ook een pak zaadjes gekocht om de vogels te lokken en te voeren.

Het bakje was op tafel in de tuin gezet en daarbij een bord met zaadjes…..en dan was het afwachten.

Ik zit in de serre en zie dat één koolmeesje op het bord met zaadjes neerstrijkt. Het koolmeesje draait het kopje van links naar rechts omdat het voor haar/hem veilig zou zijn. Ik sta op in de serre en het koolmeesje vliegt weg.

Shit, ik zou stil blijven zitten om de vogeltjes te kunnen kijken. Een kwartier later, een mus kwam ineens kijkend of er wat te halen valt. Jawel, hij of zij pikt de zaadjes snel op. Ook de mus kijkt schichtig om zich heen. En weg is de mus.

Ik ga een camera pakken om de vogeltjes te fotograferen. Stil zit ik een half uur te wachten en geen mus of koolmeesje nergens te zien. Ik doe de camera weg en opeens zitten de zes, zeven, tien musjes op de tafel kwetterend, ruzie maken wie het mooiste zaadje kan pakken.

Ik sta snel en ik ga de camera pakken en zet de camera aan en weg zijn de mussen. Shit, alweer te laat!

Om kwart over acht ’s avonds kom er een ekster op het bord. Heel snel pikte hij zaadjes en drinkt hij een paar slokjes en weg is hij. De volgende dag is hij er weer om: ’s avonds kwart over acht! Hij pikt zijn moment om elke dag kwart over acht zijn maaltijd te nuttigen.

De koolmeesjes zijn vliegend-acrobaat vind ik.

Een halve salto komend zij aanvliegen en pikte een paar zaadjes en voor dat je het weet zijn ze weer weg. Een ekster vloog over de meesjes, een vliegend orka, die de koolmeesjes wegvlogen omdat ze bedreigt worden door de ekster.

De dag erna pak ik nog maar een keer een camera. Ik heb zaadjes gelegd op het bord en het bakje gevuld met vers water en ik zit de wachten op de vogeltjes. En opeens zijn twaalf of dertien musjes op de tafel. En één moeder mus zorgde voor zijn kind, en dat heb ik een foto van hen gemaakt.

Eindelijk gelukt!!

maandag 01-06-2020

in categorie:

Geen reactie

Geef je reactie

Laatste reacties

Steun Stichting AfasieNet
met een donatie