Nieuwsbrief Afasiecentrum Zeeland

De deelnemers van Afasiecentrum Zeeland hebben een nieuwsbrief geschreven.

Nieuwsbrief

Deze keer schrijven wij (Afasiecentrum Zeeland) een stukje voor de nieuwsbrief. Wij hebben een centrum in Goes en in Terneuzen. We bestaan nu bijna 11 jaar.

Patrick vertelt

“In 2006 heb ik een boek geschreven over iemand die niet meer kon praten (la balade d’un cryptomnesique). Ik had toen nog geen afasie. Ik kende dit niet. Ik wist niet dat het bestaat. Nu wel….10 jaar later heb ik dit gehad. Dat is toch gek! Aan het eind van het boek, komt zijn taal weer terug. Ik weet niet of bij mij de taal terug komt.”

Fotografie

Op 10 juli gingen we naar Nisse. In de kerk is de expositie van ons fotoproject. We hadden de officiële opening. Dat was prachtig! Bij het fotoproject werkten we met thema’s: ik – verleden – heden – toekomst. We willen ons verhaal vertellen met foto’s.

Expositie in Nisse

Expositie in Nisse

Patrick: "Vroeger fotografeerde ik veel, maar ik had het een tijd niet gedaan. Één hand is moeilijk. Maar nu fotografeer ik weer veel. Ik heb een klein statief gekocht."

Ineke: "Ik vond het project super!"

Leon: "Het is leuk! Ik wil een nieuwe camera. Het gaat steeds beter."

Piet: "Ik dacht ‘dat wordt niks’. Vroeger maakte ik veel mooie foto’s. Nu vind ik het la-la. Het wordt nooit meer zoals vroeger. Het blijft wel leuk om te doen. Het helpt wel een beetje om mijn verhaal te vertellen."

Afasie

Je kunt wel huilen, maar lachen is het enige dat werkt!

dinsdag 17-10-2017

in categorie:

Geen reactie

Geef je reactie

Laatste reacties

Steun Stichting AfasieNet
met een donatie