Leven met afasie – ervaringen

Op deze pagina vindt u persoonlijke verhalen en ervaringen van mensen met afasie. Wilt u uw verhaal ook delen? Heel graag!

Revalideren met afasie

Film van de Sint Maartenskliniek. Thema: participatie en compensatie.

Videoboodschap Dick Sijtsma

Een keer per maand brengt Dick Sijtsma een videoboodschap uit. Deze keer over zijn afasie.

Het verhaal van Piet en Ellen

Ruim twee jaar geleden werd Piet getroffen door een herseninfarct. Als gevolg hiervan heeft hij afasie en spraakapraxie. In deze video van 5 minuten vertellen Piet en zijn vrouw Ellen hun persoonlijke verhaal.

Het verhaal van Peter

Op 29 juni 2015 heeft Peter een herseninfarct gehad. Voor AfasieNet heeft hij zijn persoonlijke ervaring opgeschreven. Hier kun je zijn verhaal lezen.

VGZ Vierdaagse - Held Carlo

Blog van Marijke

Marijke

Marijke

Op 13 oktober 2015 heeft Marijke een hersenbloeding gehad. Na een periode in het ziekenhuis en revalidatiecentrum woont ze sinds kort weer thuis.

Voor mijn vroegere werk is het vooral belangrijk om te kunnen praten! Daarom wil ik blijven oefenen en heb ik een blog geopend.

Meelezen met Marijke?

Volg de link naar haar blog.

Blog van Siemon

Ook Siemon is een ervaringsdeskundige. Siemon heeft in 2007 een CVA gehad en hier afasie en gedeeltelijke verlamming aan overgehouden.

Siemon houdt al lange tijd een blog bij over zijn ervaringen en dagelijkse wederwaardigheden, gekleurd door zijn beperkingen. Je vindt de blog op zijn website.

Meer over zijn ervaringen kun je lezen in dit artikel.

Hersenbloei: Ik ben afasie

Marja is getroffen door een hersenbloeding. Haar man Hugo heeft een blog bijgehouden. Zo kon hij bijhouden hoe de afasie van Marja verbeterde. Het bleek een mooie manier om te communiceren met anderen. Zowel dichtbij als ver weg. Op verzoek van Marja maakte Hugo een boek van de blogs.

Lees verder