Afasiekoor Almere

Flevoland

In Bussum en Almere biedt Stichting Afasiecentrum Flevopolder, ’t Gooi e.o. een afasiekoor aan. De koren zijn ontstaan vanuit de behandelmethode SMTA (spraakmuziektherapie voor afasie).

Het afasiekoor vormt een goede aanvulling op afasiebehandeling en is daarnaast geschikt voor een ieder die niet of niet vloeiend kan spreken.

Voor wie?
De afasiekoren zijn er voor inwoners van de regio ’t Gooi en Flevoland met een communicatieprobleem als gevolg van N.A.H. (bijvoorbeeld afasie en/of een spraakapraxie, dysartrie, ms).

Werkwijze:
Het afasiekoor bestaat uit minimaal 6 en maximaal 12 personen en komt wekelijks samen onder leiding van een logopedist/afasietherapeut en neurologisch muziektherapeut. Het repertoire bestaat uit op maat gemaakt liedmateriaal dat zowel op muzikaal en talig, als op sociaal emotioneel niveau aansluit bij de behoefte van de deelnemers. Uiteraard hebben deelnemers inspraak in de repertoirekeuze. Daarnaast worden dagelijkse uitingen geoefend vanuit de behandelmethode SMTA (spraakmuziektherapie voor afasie) en direct in de praktijk toegepast. Natuurlijk is er ook ruim aandacht voor het uitwisselen van ervaringen

Wat kost het?
Voor deelname aan groepen van het Afasiecentrum heeft u doorgaans een indicatie nodig. Er kan sprake zijn van een eigen bijdrage bij de indicatie. Het afasiecentrum kan meer informatie geven over het aanvragen van de indicatie.

Zie voor meer informatie de bijlage.

www.afasieflevogooi.nl

Sumatraweg 352, 1355 JM Almere, Nederland

Danien ten Berge, Barbara Richmond-van Olffen, Inke Krudde

afasiecentrum@logoflevo.nl

T.06-45040385 (Danien), 06-25542575 (Barbara), 06-10918927 (Inke)

Dagdeel: donderdag

Tijdstip: 09.45-12.15

Bijlage