SMTA

23-09-2016

 

Speech-Music Therapy for Aphasia (SMTA)

 


Beetsterzwaag 20 SBU

Speech-Music Therapy for Aphasia is een behandelprogramma ontwikkeld voor mensen met een afasie en/of een spraakapraxie. Het is een combinatiebehandeling van logopedie en muziektherapie. Het uitgangspunt van SMTA is de gedachte dat muziek met name melodie en ritme, het spreken kan ondersteunen en stimuleren.

Doelgroep

Samenwerkende logopedisten en muziektherapeuten die met mensen met NAH en afasie werken.

Doel

Leren toepassen van de SMTA.

Data

Vrijdag 23 september 2016 en vrijdag 17 maart 2017

Accreditatiepunten

NVLF 20 punten
Register Vaktherapie 5 punten

Eerdere beoordeling

8

Inhoud en werkwijze

In deze module leer je de achtergronden van de SMTA en de opbouw van de behandeling kennen. Vervolgens oefent je de toepassing van de SMTA met jou medecursisten. Na deze eerste dag dien je een periode lang ervaring op te doen in jouw eigen werksituatie. Je maakt tevens een DVD opname van een SMTA behandeling in je eigen werksituatie die je voorafgaand aan de tweede cursusdag aan de docenten toestuurt. Alleen na insturen van de DVD kun je deelnemen aan dag twee van de cursus. Tijdens deze dag wordt een aantal opnames gezamenlijk geëvalueerd en volgt er feedback op jouw handelen.
Let op: Om dag 2 van de cursus te mogen volgen dien je vóór cursusdag 2 een DVD van een SMTA behandeling op te sturen. Wanneer je geen opname inlevert, kun je dag 2 niet bijwonen en vervalt jouw inschrijving (kosten worden niet gerestitueerd).

Toetsing

Praktijk toets

Duur

2 cursusdagen (14 SBU)
tussenopdracht (6 SBU)

Docent

Logopedist/klinisch linguist, Joost Hurkmans, logopedist, Tea Reitsma
Muziektherapeut, Piet Koek

Kosten

€ 1445,- per gezamenlijke opgave door logopedist en muziektherapeut (dit heeft de voorkeur)
€ 780,- per persoon Indien je je alleen aanmeldt, ben je verplicht om tussen dag één en dag twee samenwerking te zoeken met een eerder geschoolde SMTA therapeut.

Materiaal/literatuur

Verplicht aan te schaffen literatuur: Boek en DVD: SMTA. Auteurs: mevr. M. de Bruijn,
mevr. T. Zielman en Drs. J. Hurkmans. Uitgever: Revalidatie Friesland