PALPA

25-09-2017

De behandeling van afasie is effectiever als de therapie aansluit op de onderliggende stoornissen in het taalverwerkingsproces. Het taalverwerkingsmodel van Ellis & Young over hoe mensen geschreven en gesproken woorden verwerken wordt hierbij veel gebruikt. Het levert onder andere handvatten voor stoornisgerichte therapie voor afasiepatiënten. PALPA biedt een scala aan tests voor het onderzoeken van de taalmodulen die in dit model worden onderscheiden. Wilt u als logopedist meer weten over PALPA en hoe u dit in de praktijk kunt toepassen? Dan is deze cursus een uitstekende keuze.

 


Kosten

1163.50


Plaats

Rotterdam


Contactgegevens

meer info via:

 

http://www.proeducation.nl/Paramedisch/Cursus/PALPA.html

Resultaat
U heeft een duidelijk beeld van symptomen, oorzaken en gevolgen van afasie.
U kent het taalverwerkingsmodel Ellis & Young.
U neemt PALPA-taken af en interpreteert de resultaten binnen het taalverwerkingsmodel van Ellis & Young.
U stelt de juiste diagnose.
U formuleert een therapieadvies.
Doelgroep
Deze cursus is ontwikkeld voor logopedisten die op dit moment werkzaam zijn in een setting waarin zij afasiepatiënten diagnosticeren en behandelen.

Aanpak
De cursus biedt een intensieve bespreking van PALPA en van het taalmodel van Ellis &Young (1988) waarop deze diagnostische batterij gebaseerd is. Er wordt geoefend met cases uit de praktijk van de docent. De nadruk ligt op de klinische bruikbaarheid van de testbatterij, met name voor het plannen van therapie. Na 2 cursusdagen kiest de cursist een case uit de eigen werksetting en neemt bij deze patiënt enkele PALPA-taken af, interpreteert de resultaten binnen het taalverwerkingsmodel van Ellis & Young en formuleert een therapieadvies.

De cursus wordt gegeven in een groep van 12 tot 18 deelnemers en heeft een studiebelasting van 18 contacturen en een aantal uur zelfstudie.