Neuropsychologisch Onderzoek bij Ernstige Afasie

05-03-2019 t/m 16-04-2019

Wilt u weten hoe u beter zicht kunt krijgen op het cognitief functioneren van een patiënt met ernstige afasie? Loopt u er tegenaan dat een regulier neuropsychologisch onderzoek en screening niet afneembaar is vanwege ernstige afasie? In deze cursus krijgt u een duidelijk overzicht van welke aanpassingen u kunt doen, zodat een neuropsychologisch onderzoek en/of screening mogelijk is. Door de praktijkgerichte insteek van de cursus kunt u de geleerde kennis direct toepassen in uw eigen werkomgeving.


Kosten

€ 484,-


Plaats

Rotterdam


Contactgegevens

https://www.proeducation.nl/Paramedisch/Cursus/Neuropsychologisch-%C2%ADOnderzoek-bij-Ernstige-Afasie.html

Doelgroep

Deze cursus is bedoeld voor logopedisten, psychologen en psychodiagnostisch medewerkers die regelmatig met mensen met afasie werken en graag handvatten willen om zicht te krijgen op hun cognitief functioneren.

Resultaat en aanpak

  • U weet wat de neuropsychologische gevolgen zijn van een CVA en wat u naast de afasie nog meer kunt verwachten aan cognitieve problematiek.
  • U heeft inzicht in de mogelijkheden en beperkingen van het verrichten van neuropsychologisch onderzoek bij deze doelgroep.
  • U weet hoe u uw testhouding en communicatie aan kunt passen in de testsituatie.
  • U kunt de GANBA en andere non-verbale neuropsychologische taken afnemen en scoren bij patiënten met een ernstige afasie.

Aanpak

In de cursus Neuropsychologisch Onderzoek bij Ernstige Afasie wisselen theorie en praktijk elkaar af, waarbij de eerste bijeenkomst vooral gericht is op theorie en de tweede bijeenkomst op de praktijk. Deze bijeenkomsten zullen deels worden verduidelijkt door videofragmenten, casuïstiek en praktische oefeningen. Van de cursisten wordt verwacht dat ze een eigen case
inbrengen, waarbij ze een of meer taken uit de cursus hebben afgenomen. Er is veel ruimte voor vragen en het delen van ervaringen met medecursisten.

De cursus wordt gegeven in een groep van 12 tot 18 deelnemers en heeft een studiebelasting van 8 contacturen en 6 uur zelfstudie.

Docent

De cursus wordt verzorgd door Dr. H. El Hachioui, GZ-psycholoog. Zij is werkzaam binnen het Afasieteam en op de poli neurorevalidatie van Rijndam Revalidatie te Rotterdam.

Programma

In deze actuele cursus komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Neuropsychologische gevolgen van een CVA
  • Praktische uitdagingen bij het verrichten van neuropsychologisch onderzoek
  • Testhouding en ondersteunende communicatie
  • Psychometrische aspecten van neuropsychologisch onderzoek
  • GANBA
  • Andere non-verbale neuropsychologische taken

Na actieve deelname ontvangt u een certificaat.