GANBA

19-09-2017

Wilt u weten hoe u beter zicht kunt krijgen op het cognitief functioneren van een patiënt met ernstige afasie? Loopt u er tegenaan dat een regulier neuropsychologisch onderzoek en screening niet afneembaar is vanwege ernstige afasie? In deze cursus krijgt u een duidelijk overzicht van welke aanpassingen u kunt doen, zodat een neuropsychologisch onderzoek en/of screening mogelijk is. Door de praktijkgerichte insteek van de cursus kunt u de geleerde kennis direct toepassen in uw eigen werkomgeving.

Resultaat
U weet wat de neuropsychologische gevolgen zijn van een CVA en wat u naast de afasie nog meer kunt verwachten aan cognitieve problematiek.
U heeft inzicht in de mogelijkheden en beperkingen van het verrichten van neuropsychologisch onderzoek bij deze doelgroep.
U weet hoe u uw testhouding en communicatie aan kunt passen in de testsituatie.
U kunt de GANBA en andere non-verbale neuropsychologische taken afnemen en scoren bij patiënten met een ernstige afasie.
Doelgroep
Deze cursus is bedoeld voor logopedisten en psychologen, die regelmatig met mensen met afasie werken en graag handvatten willen om zicht te krijgen op hun cognitief functioneren.

Aanpak
In de cursus Neuropsychologisch Onderzoek bij ­Ernstige Afasie wisselen theorie en praktijk elkaar af, waarbij de eerste bijeenkomst vooral gericht is op ­theorie en de tweede bijeenkomst op de praktijk. Deze bijeenkomsten zullen deels worden verduidelijkt door videofragmenten, casuïstiek en praktische oefeningen. Van de cursisten wordt verwacht dat ze een eigen case inbrengen, waarbij ze een of meer taken uit de cursus hebben afgenomen. Er is veel ruimte voor vragen en het delen van ervaringen met medecursisten.

De cursus wordt gegeven in een groep van 12 tot 18 deelnemers en heeft een studiebelasting van 8 contact­uren en 6 uur zelfstudie.

Professionals
De cursus wordt verzorgd door Dr. H. El Hachioui, GZ-psycholoog. Zij is werkzaam binnen het Afasieteam en op de poli neurorevalidatie van Rijndam Revalidatie te Rotterdam.


Kosten

476


Plaats

Rotterdam


Contactgegevens

http://www.proeducation.nl/