Conversatiepartnertraining bij Afasie

27-09-2018 t/m 01-11-2018

Wilt u de partner van uw cliënt met afasie meer betrekken in de behandeling en praktische adviezen geven voor de communicatie thuis? In deze cursus krijgt u een overzicht van de verschillende mogelijkheden die u heeft om naast de cliënt met afasie ook diens voornaamste gesprekspartner voor te bereiden op een leven met afasie. Door de praktijkgerichte insteek van de cursus kunt u de geleerde kennis direct toepassen in uw eigen werkomgeving


Kosten

654


Plaats

Utrecht


Contactgegevens

https://www.proeducation.nl/Paramedisch/Cursus/Conversatiepartnertraining-bij-Afasie.html

 

Doelgroep

Deze cursus is bedoeld voor logopedisten, die regelmatig met mensen met afasie werken en een praktische invulling willen geven aan de therapie op participatieniveau (ICF). Het kan van toegevoegde waarde zijn als u eerder de basiscursus PACT heeft gevolgd, maar dit is geen voorwaarde.

 

Resultaat

Resultaat
U past het PACT-partnerinterview toe in uw praktijk.
U past Conversational Coaching toe in uw praktijk.
U kent het verschil tussen een interactieve (PACT) aanpak en een Conversational Coaching aanpak.
U bent in staat om PACT toe te passen in uw praktijk (dit is alleen haalbaar als u eerder de basiscursus PACT heeft gevolgd).
Aanpak
In de cursus Conversatiepartnertraining bij Afasie wisselen theorie en praktijk elkaar af. De docent geeft een overzicht van diverse vormen van partnertraining en de manier om partners hierop voor te bereiden, zoals beschreven in de literatuur. Voor deze cursus zijn 3 methoden geselecteerd om praktisch mee aan de slag te gaan: het PACT-partnerinterview, Conversational Coaching en de PACT-aanpak. Het is belangrijk dat u tijdens deze cursus een cliënt met afasie met gesprekspartner in gedachten neemt, die kan meewerken aan opdrachten die u tussen de lesdagen uitvoert.

 

 

Docent

De cursus wordt verzorgd door Dr. Sandra Wielaert, logopedist. Zij is werkzaam bij het Afasieteam van Rijndam Revalidatie te Rotterdam.

Programma

In deze actuele cursus komen de volgende onderwerpen aan bod:

Conversational coaching (CC)
Interactieve conversatiepartnertraining (PACT)
Interactie versus transactie in communicatie
PACT-partnerinterview
Participatiedoelen stellen in interview
Schriftelijk communiceren met partners
Het stellen van doelen met partners