Con-tAct

15-03-2019 t/m 05-04-2019

Philine Berns, Nicole Jünger en Judith Oostveen hebben een conversatietraining voor zorgprofessionals ontwikkeld, Training Con-tAct, en een bijbehorende cursus voor logopedisten, Cursus Con-tAct.


Starttijd

09.30-17.00


Kosten

€ 525,-


Plaats

Rotterdam


Contactgegevens

Zie hier voor meer informatie en aanmelden.

In de logopedische richtlijn “Diagnostiek en behandeling van afasie bij volwassenen” (Berns et al., 2015) wordt aanbevolen dat logopedisten de communicatieve vaardigheden van zorgprofessionals die te maken hebben met afasie trainen met behulp van Supported Conversation for Adults with Aphasia (SCA™, Kagan et al., 2001).

In Nederland zijn momenteel drie logopedisten die de training in het Aphasia Institute in Toronto hebben gevolgd: Philine Berns, Nicole Jünger en Judith Oostveen.

Doel

Het doel van deze cursus is dat de deelnemers Training Con-tAct kunnen toepassen in hun eigen zorginstelling. Training Con-tAct heeft als doel dat zorgprofessionals (artsen, verpleegkundigen, fysiotherapeuten, maatschappelijk werkers, voedingsassistenten, enz.) zo goed mogelijk communiceren met mensen met afasie met wie zij beroepshalve contact hebben en dat zij aandacht ontwikkelen voor de communicatieve toegankelijkheid van de zorginstelling.

Inhoud

  • Op dag 1 staat het belang van het trainen van gesprekspartners van mensen met afasie in de zorg centraal. We bespreken de concepten die ten grondslag liggen aan Training Con-tAct. Communicatiestrategieën worden inzichtelijk aan de hand van films. Cursisten oefenen zelf met mensen met afasie die bij de cursus betrokken zijn.
  • In de weken tussen de trainingen filmen cursisten zelf een situatie waarin zij in gesprek zijn met een persoon met afasie. Aan de hand van deze film maken cursisten een opdracht.
  • Op dag 2 bespreken we de opdracht en lichten wij werkwijze, materiaal en films bij Training Con-tAct toe.

Materiaal

Na de cursus beschikken de cursisten over het materiaal waarmee zij zelf Training Con-tAct kunnen geven in hun organisatie.

Het materiaal bestaat uit:

  • Handleiding ‘Training Con-tAct’, inclusief powerpoint-dia’s;
  • Film ter instructie van de communicatieve strategieën.

Docenten en Doelgroep

Docenten
Philine Berns, Nicole Jünger en/of Judith Oostveen

Doelgroep
Logopedisten, werkzaam in een zorginstelling.

Accreditatie

Accreditatie is toegekend voor 16 punten.

Annuleren

Bij annuleren binnen 2 maanden worden annuleringskosten in rekening gebracht.
Het is mogelijk om zonder annuleringskosten iemand anders in jouw plaats te laten deelnemen.