Afasiediagnostiek en therapie

01-11-2021

Werk je met afasiepatiënten en wil je je kennis opfrissen? Of ben je net gestart in het werkveld van afasietherapie? Dan is dit de cursus voor jou. Deze basiscursus geeft een overzicht van nieuwe en bestaande methodieken binnen de diagnostiek en therapie van afasie. Alle fases van de afasietherapie komen aan bod. Door de praktijkgerichte insteek van de cursus kun je de geleerde kennis direct toepassen in je eigen werkomgeving.

 


Kosten

1108.50


Plaats

Rotterdam


Contactgegevens

https://www.proeducation.nl/cursus/logopedie/afasiediagnostiek-en-therapie.html

Resultaat en aanpak

Je hebt een duidelijk beeld van symptomen, oorzaken en gevolgen van afasie
Je kent de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van de behandeling van afasie
Je kent de richtlijnen logopedie en afasie
Je stelt de juiste diagnose
Je stelt een therapieplan op
Je leert kritisch kijken naar je eigen therapeutisch handelen
Aanpak
In de cursus Afasiediagnostiek en -therapie wisselen theorie en praktijk continu af. Er is veel ruimte voor discussie met medecursisten. De docent zal een overzicht geven over bestaande én nieuwe methodieken. Deze zullen deels worden verduidelijkt door videofragmenten, casuïstiek en een rollenspel.

De cursus wordt gegeven in een groep van 12 tot 18 deelnemers en heeft een studiebelasting van 18 contacturen en 8 uur zelfstudie.

 

Docent

Professionals
De cursus wordt in het voorjaar verzorgd door Dr. Sandra Wielaert, logopedist/afasietherapeut. Sandra is werkzaam binnen het afasieteam van het Rijndam Revalidatiecentrum. In het najaar wordt de cursus door Nina Dammers, logopedist/afasietherapeut, gegeven. Nina werkt als (poli)klinisch logopedist in het Rijndam Revalidatiecentrum.

Klassikaal
Je volgt de bijeenkomsten uit dit programma klassikaal op een locatie naar keuze. Onze leslocaties zijn gevestigd door heel Nederland. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

 

Doelgroep

Deze cursus is bedoeld voor logopedisten, die regelmatig met mensen met afasie werken en graag op de hoogte blijven van de nieuwste ontwikkelingen in het werkveld of hun kennis willen opfrissen.

Programma

In deze cursus komen de volgende onderwerpen aan bod:

Richtlijnen logopedie en afasie
ICF, NAIS, A-FROM
Spraakapraxie (beknopt)
CAT en ANTAT
Scenariotest
PACE
Situatie specifieke training
Partnertraining
Algemene informatie over ­hulpmiddelen
BIPAC
PACT