Afasiediagnostiek en -therapie

03-11-2017

Werkt u al langer met afasiepatiënten en wilt u uw kennis opfrissen? Of bent u net gestart in de wereld van afasietherapie? Dan is dit de cursus voor u. Deze cursus geeft een overzicht van nieuwe en bestaande methodieken binnen de diagnostiek en therapie van afasie. Alle fases van de afasietherapie komen aan bod. Door de praktijkgerichte insteek van de ­cursus kunt u de geleerde kennis direct toepassen in uw eigen werkomgeving.


Starttijd

10.00-17.00 uur


Kosten

€ 1163,50


Plaats

Rotterdam


Contactgegevens

http://www.proeducation.nl/Paramedisch/Cursus/Afasiediagnostiek-en-therapie.html

Resultaat

  • U heeft een duidelijk beeld van symptomen, oorzaken en gevolgen van afasie;
  • U kent de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van de behandeling van afasie;
  • U kent de richtlijnen logopedie en afasie;
  • U stelt de juiste diagnose;
  • U stelt een therapieplan op;
  • U leert kritisch kijken naar uw eigen ­therapeutisch handelen.

Doelgroep

Deze cursus is bedoeld voor logopedisten, die regelmatig met mensen met afasie werken en graag op de hoogte blijven van de nieuwste ontwikkelingen in het werkveld of hun kennis willen opfrissen.

Aanpak

In de cursus Afasiediagnostiek en -therapie wisselen theorie en praktijk continu af. Er is veel ruimte voor discussie met medecursisten. De docent zal een overzicht geven over bestaande én nieuwe methodieken. Deze zullen deels worden verduidelijkt door videofragmenten, casuïstiek en een rollenspel.

De cursus wordt gegeven in een groep van 12 tot 18 deelnemers en heeft een studiebelasting van 18 ­contacturen en 8 uur zelfstudie.

Professionals

De cursus wordt gegeven door Nina Dammers, logopedist/afasietherapeut. Nina werkt als (poli-)klinisch logopedist in Rijndam Revalidatiecentrum.

Planning

3 november 2017 10:00 – 17:00
17 november 2017 10:00 – 17:00
1 december 2017 10:00 – 17:00